Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, seçimleri kazandıktan sonra kendisinden önceki yönetimin devir-teslim töreni bile yapmaya tenezzül etmediğini belirterek, "Eski yönetimden bir kişi çıkıp da, 'Bu anahtar bizdeydi, bundan sonra sizde olacak. Görevinizde başarılar diliyoruz' diyemedi. Bulunduğumuz odaya ait yeri satmışlar ve üstelik yaptığımız hesaplara göre 1,5 milyon TL borç bırakmışlar" diye konuştu.

Bölge: Bişar Ulutaş

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, göreve geldikleri bir ay zarfında yaptıkları araştırmalarda eski parayla yaklaşık 1,5 trilyon gibi bir borçlarının olduğunu söyledi. Tuğrul, görevi kaybeden eski yönetimin odaya ait bazı demirbaşları da götürdüğünü belirterek, "Biz güzel bir devir-teslim töreni hayal ediyorduk. Ancak eski yönetimden tek bir kişi bile gelip bize görevi teslim etmedi. Gerçekten de çok üzüldük" diye konuştu.
 

"ODANIN BAZI MALZEMELERİNİ GÖTÜRDÜLER"
Odaya ait bazı malzemelerin eski yönetim tarafından götürüldüğünü anlatan Tuğrul, "Bugünle birlikte göreve başlayalı bir ayımız oldu. Bildiğiniz gibi 11 Ocak'ta kongremiz vardı ve bizler bu odanın yeni başkanı olduk. Odamızı üç gün geç devraldık. Devreden kimse olmadı. Eski yönetimden tek bir kişi gelip de bize 'Yeni görevinizde başarılar diliyoruz' demedi. Burada bazı malzemeler götürüldü. Sonuçta o malzemeler bu odanın demirbaşıydı. Odaya ait bu malzemelerin götürülmedi doğru değil. Yine eski yönetimden kimse bizi tebrik etmedi, başarılar dilemedi. En azından bize gelip 'borcumuz şu, alacağımız şu' denilebilirdi" dedi. 

Mart ayına kadar yeni odayı boşaltabileceklerini, çünkü yeni odanın yeni binayı yapan müteahhide satıldığını anlatan Tuğrul, "Maalesef biz geldik baktık ki odaya ait yerimiz satılmış. İŞGEM'in yanında yapılan yeni binaya karşılık burası müteahhide satılmış. Mart'ın 20'sinde müteahhit arkadaş bize yeni binayı teslim edecekmiş. Biz de burayı boşaltacağız. Ancak yetişir mi bilmiyoruz. Yaptığımız hesaplara göre eski parayla 1,5 trilyonun üstünde borcumuz var. Bu işleri nasıl toparlarız, şimdi bunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Kendisinin başarılı olmasında yeni yönetimin de büyük payı olacağına inandığını belirten Emin Tuğrul, "Bir kişi tek başına başarılı olamaz. Sonuçta yanındakilerin de katkısı olmalı. Benim yönetimimde olan arkadaşlarıma büyük güvenim var. Yönetimimizde; Mahmut Çobanözü, Kadir Gülgeldi, Şükrü Tuncer, Hacı Çiftçi, İlhan Tekin, Abdulgahar Temel benim en büyük destekçilerim. İnşallah güzel işler yapacağız" ifadelerini kullandı.
 

"TOKİ'DEKİ ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇABALIYORUZ" 
Deprem sonrası Başbakanlık TOKİ tarafından Edremit'e yapılan konutlarda çok sayıda insanın yaşadığını ve buranın ulaşım sorununun bir türlü çözülemediğini anlatan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, "Edremit TOKİ'den binlerce aile yaşıyor. Buranın ulaşım sorunu bir türlü çözülemedi. Bu konuda çok fazla şikayet alıyoruz. Belediyenin daha önce halk otobüsü çıkarması için girişimleri oldu. Ancak iki kooperatif de minibüs hattının devreye girmesi için uğraşıyor. Ortada bir rant kavgası var. Olan ise vatandaşa oluyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesi için çalışıyoruz. Umarım tez zamanda bu sorunlar çözülür" diye konuştu.

Van'daki yollarda minibüs ve otobüslerin duracağı durak yerleri ve cep denilen bölümlerin yetersiz olduğunu söyleyen Tuğrul, "Böyle bir çağda bu tür eksiklikleri konuşmak gerçekten bizi üzüyor. İnşallah bu yollarda yeni durak yerleri ve cep bölmelerinin olması için çabalayacağız. Seçimlerin ardından daha önce planladığımız projelerin hayata geçmesi için çalışacağız. İnşallah ilimizin ulaşım konusundaki sorunlarını hep birlikte çözeriz" ifadelerini kullandı.

Tuğrul, göreve geldikten sonra birçok kişi ve kurum tarafından kendisine yönelik ziyaretlerin de yapıldığını belirterek, söz konusu ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve taltifler sonucu çok daha şevkle çalıştığını sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber