Başkale ilçesine bağlı Aydemir köyünde ikamet eden Nedim Yiğiter'in 13 aylık oğlu Muhammet Yiğiter, üzerine dün akşam saatlerinde kaynar su dökülmesi sonucu karın bölgesinden ve ayaklarından yaralandı. Yolları kapalı olan köye ambulans gönderemeyen İl Sağlık Müdürlüğü, durumu Van Valiliğine bildirdi. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığından havalanan Skorsky tipi helikopter, köye 3 kilometre mesafede bulunan Aydemir Jandarma Karakolu’na giderken, köylüler de yaralı çocuğu yaya olarak 2 saatlik bir yolculuğun ardından karakola getirdi. Helikopter, askerler tarafından karakolun bahçesinde açılan alana inerek yaralı çocuğu anne ve babasıyla birlikte alıp Van’a döndü.
Helikopterle birlikte karakola giden sağlık ekipleri, minik Muhammet’e ilk müdahaleyi havada yaptı. Helikopterde görevli astsubay, sağlık ekiplerinin yanına giderek çocuğun gözyaşlarını silip sakinleşmesi için sürekli başını okşadı. Yaklaşık 20 dakikalık uçuşun ardından Helikopter Filo Komutanlığına getirilen minik Muhammet, daha sonra ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.


Nedim Yiğiter, akşam saatlerinde semaver suyunun üzerine dökülmesi sonucu çocuğunun yandığını söyledi. Yollarının kardan dolayı kapalı olması nedeniyle hastalarını ilçeye götüremediklerini ifade eden Yiğiter, “Durumu askeri yetkililere bildirdik. Allah onlardan razı olsun, gecenin bu karanlığında bize helikopter gönderdiler. Kardan dolayı 3 kilometrelik yolu 2 saatte aşarak karakola geldik. Helikopter buradan bizi alarak Van’a getirdi” dedi.

Editör: Wan Haber