Trabzon Teknokent alanında yapılacak Trabzon İnovasyon Merkezi'nin bölgede bin 327 sanayi tesisine hizmet vereceği, bunun yanında da girişimcilerin yeni işletmeleri hayata geçirmesinde önemli rol oynayacağı belirtildi.
Konuyla ilgili bilgiler veren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KOBİ'lerin kabiliyeti yüksek teknolojik alt yapıya sahip üretim ve hizmetlerinde yenilikçi yaklaşımları kullanmalarının sağlanması gerektiğini söyledi. Hacısalihoğlu, "Bölge sanayisinin ileri teknoloji kapasitesinin, çalışanlarının beceri düzeyinin yetersizliği, bölgesel pazarların küçüklüğü, sanayi tabanının zayıf olması önemli sorunlar teşkil etmektedir. Büyük ve orta ölçekli sanayileri gelişmemiş olan orta ölçekli bölgelerde sayısı ve önemi azımsanamayacak olan küçük ölçekli işletmelerin de yeterince geliştiğini söylemek mümkün değildir. Trabzon İnovasyon Merkezi Projesi bu anlamda bölge ve ülke ekonomisinin önemli paydaşlarından olan KOBİ'lerin teknolojik alt yapı eksikliklerini giderecek inovatif yaklaşımların benimsenmesini sağlayacak ve kümelenme bilincinin yerleştirilmesinde önemli rol oynayacaktır" dedi.
"Trabzon Teknokent alanında yapılacak Trabzon İnovasyon Merkezi'nin bölgede bin 327 sanayi tesisine hizmet verirken bir yandan da girişimcilerin yeni işletmeleri hayata geçirmesinde önemli rol oynayacaktır" diyen Başkan Hacısalihoğlu, "Trabzon İnovasyon Merkezi projesinin KOBİ'lerin teknolojik alt yapısına sağlayacağı katkıyla bölge ve ülke ekonomisine katma değer sağlaması en büyük dileğimizdir. Projenin ekonomik ömrü, küresel teknolojik yeniliklerin gerisinde kalmamakla doğrudan orantılıdır. İlk yatırımla birlikte önümüzdeki 10 yıl boyunca proje ihtiyaç hissedilen gereksinimleri ve ulaşılmak istenen hedefleri karşılayacaktır" diye konuştu.
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, projenin işlerlik kazanması için 15 milyon 898 bin 983 EURO yatırım gereksinimi bulunduğuna dikkat çekerek yaklaşık 60 personelin istihdam edileceği projede, üretim tarihinden itibaren ihtiyaç halinde çalışan sayısının artırılabileceğini vurguladı. Başkan Hacısalihoğlu, "Proje ortakları TR 90 Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odaları, Trabzon İl Özel İdaresi ve özel sektör ve diğer paydaşları ile eşgüdüm içinde çalışacak, bölgede inovatif üretime model ve destek olmak amacıyla proje gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında kurulacak olan işletmede proje süresi boyunca mimari tasarımlar, Coğrafi Bilgi Sistemleri, medikal protezler, eğitim kurumlarına hizmet, ambalaj sektörü, kuyumculuk sektörü, moleküler biyoloji, dental sektör, sanayi tesisleri, tersaneler ve belediyeler vb kurum ve kuruluşlar adına Ar-Ge ve üretim yapılacaktır" ifadelerini kullandı.
(BK-ÖS-Y)

30.01.2013 11:08:14 TSI

Editör: Wan Haber