Çiftlik Bank dolandırıcısı tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın af yasasından faydalanıp faydalanmayacağı merak konusuydu. Af yasasının kimleri kapsayıp kapsamadığı ile ilgili araştırmalara başlanıldı. İşte “Tosuncuk” Mehmet Aydın affedildi mi, Çiftlik Bank dolandırıcısı affedildi mi? merak edilen bütün detaylar bu haberde...

Peki Kimdir Tosuncuk Mehmet Aydın?


Mehmet Aydın Türkiye’nin gündemine Çiftlik Bank kurucusu olarak girdi ve hakkında hala birçok detay araştırılmaktadır. Şu anda ulaşılamayan Mehmet Aydın’ın kaçak bir şekilde yaşamını sürdürdüğü bilinmektedir. 1991 Bursa doğumlu, Çiftlik Bank’ın kurucusunun  beraberinde milyonlarca doları yurt dışına götürüldüğü iddia edilmektedir.

Yargı Paketi Neleri Getirecek?

Mecliste kabul edilen af yasasının hemen sonrasında çeşitli haber kulislerinde araştırılmaya başlandı. Meclisten geçen infaz yasasının içeriği çok merak edilmektedir. Tosuncuk Mehmet Aydın affedildi mi? sorusu en fazla sorulan sorular arasında yer aldı. Çiftlik Bank dolandırıcısı tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın af yasasından faydalanıp faydalanmayacağı merak edilmekteydi.

Tosuncuk Mehmet Aydın affedildi mi?

Yatırdıkları paranın daha fazlasını alma ümidi ile para yatıran 77843 kişi, yatırdıkları parayı bile geri alamayınca dolandırıldıklarını anladılar. Paralarını alabilmek amacıyla şirketin Ümraniye binasına giden Çiftlik Bank mağdurları, kapının duvar olduğunu gördüler. Mağdurların ayaklanmasının hemen ardından Bursa İnegöl’deki çiftlikbank tesislerine giden mağdurlar, isyanlarını dile getirdiler. 2017 senesinde Buenos Aires teki Türkiye’nin Arjantin Büyükelçiliği’ne gitti ve Avukat Mehmet Tuna adına vekaletname çıkarıldı. Aydın, ev adresi olarak ise bario karasko olarak gösterdi. Karasco, yalnızca Başkent monteu'nun değil Uruguay’ın da en lüks semtlerinden biri olarak bilinmektedir.

Tosuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın halkı dolandırmak amacıyla çok çeşitli senaryolara imza attı. Özellikle de reklam filmlerinde kendisi ile beraber oynayan sanatçı ya da reklam oyuncularının çoğu şu anda ya göz altında ya da tutuklu halde bulunmaktadır.

Mağdurların yapmış oldukları açıklamalara göre tosuncuk ismiyle bilinen Mehmet Aydın, 1 milyon doları alıp yurtdışına uruguay’a kaçtı ve oradan sürekli sosyal medya platformlarından videoları çekerek çok lüks bir hayat yaşadığı mesajını vermeye çalışmaktadır.

Şu anda firari olan Mehmet Aydın Türkiye’de yargılanıp mahkum olduğu takdirde alacağı Ceza’nın yarısı düşecek.

Editör: Wan Haber