Erciş ilçesinden çalışmak için Eskişehir'e gelen ve Huzur Mahallesi'nde bulunan TOKİ şantiyesinde çalışan inşaat işçileri Mehmet Türkoğlu (22) ile kardeşi Hayrettin Türkoğlu iki aydır çalıştıkları TOKİ'nin paralarını vermemesi üzerine bugün öğlen saatlerinde kendilerini çağıran TOKİ yetkilileri ile görüşmek için geldikleri inşaatta silahlarla saldırıya uğradığı iddia edildi. Göğsünden yaralanan Mehmet Türkoğlu yaşamını yitirirken, Türkoğlu'nun parasını alamadığı TOKİ yetkilisi tarafından öldürüldüğü iddia edildi. 
 
Van'ın Erciş ilçesinden çalışmak için Eskişehir'e gelen ve Huzur Mahallesi'nde bulunan TOKİ inşaatında çalışan inşaat işçileri Mehmet Türkoğlu (22) ile kardeşi Hayrettin Türkoğlu iki aydır çalıştıkları TOKİ'nin paralarını vermemesi üzerine öğlen saatlerinde kendilerini çağıran TOKİ yetkilileri ile görüşmek için geldikleri inşaatta silahlarla saldırıya uğradıkları iddia edildi. Konuya ilişkin bilgi veren BDP Eskişehir İl Başkanı İzzettin Altun saldırı sonucunda Mehmet Türkoğlu ve Hayrettin Türkoğlu kardeşlerin ağır yaralanarak Eskişehir Devlet Hastanesi'nde kaldırıldığını belirtti. Ancak orada Mehmet Türkoğlu'nun yaşamını yitirdiğini belirten Altun, Türkoğlu'nun cenazesinin, otopsi işlemleri için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldığını söyledi. Öldürülen gencin memleketinden para biriktirmek için geldiğini ve geri dönüp yuva kurmak istediğini belirten Altun, görgü tanıklarının öğlen saatlerinde kendilerini çağıran TOKİ yetkilileriyle görüşmek için Huzur Mahallesi'ndeki inşaatın karşısında bulunan tek katlı bir eve geldiklerini ve orada yakın mesafeden dört kişinin Türkoğlu kardeşlerin göğüslerine ateş açıldığını belirttiğini ifade etti. Altun kendisine görgü tanıklarının anlattıklarını şöyle aktardı: "Olay bugün saat 12.00 sıralarında Huzur Mahallesi'nde TOKİ inşaatlarının karşısındaki tek katlı bir evin bahçesinde meydana geldi. TOKİ inşaatında çalışan birkaç işçi, taşeron şirket ortaklarının kaldığı tek katlı eve geldi. İşçiler evin bahçesinde çay içmekte olan taşeron şirketin ortaklarından alacaklarını istedi. Çıkan tartışmada ortaklardan 'Osman' adlı bir kişi, evden aldığı tabancayla işçilere doğru ateş etti. Ardından Osman adlı kişi ile yanında bulunan 3 ortağı, araçlarına binerek kaçtı."
 
'TOKİ'ye çağrılan işçilere komplo'
 
TOKİ'ye çağrılan inşaat işçilerine komplo kurulduğunu ifade eden Altun, iki aydır çalışan Türkoğlu kardeşlerin paralarının ödenmediğine dikkat çekti. Altun, "Bu insanlar iki aydan beridir çalışıyorlar. TOKİ tamamen hırsızlığın ve cemaatin güdümünde olan bir firmadır. AKP hükümeti ve cemaat kendi yandaşlarına peşkeş çekiyorlar. Kürt işçilerini bedava çalıştırma yaklaşımı gösteriyorlar. İşçiler bunu kabul etmiyorlar. Ve kabul etmedikleri için silahla göğüslerinden vuruluyorlar. Maalesef buda hükümetin ve devletin yaklaşımından bağımsız değildir. Bir çok yer de TOKİ böyle saldırılar yapıyor. İşçiler haklarını istedikleri anda da saldırıya uğruyorlar. Özellikle Kürt işçileri köleleştirmek temel politikaları. Ama bunu kabul etmek mümkün değil" diyerek tepkisini dile getirdi. Yaşamını yitiren Mehmet Türkoğlu ile ağır yaralanan Hayrettin Türkoğlu kardeşlerin ailelerine henüz haber veremediklerini belirten Altun, "Devlet bu cinayetlerin hesabını nasıl verecek" sorusunu sordu. 
 
Polis ekiplerinin, olaya karıştıktan sonra kaçan şüphelileri arama çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. DİHA
Editör: Wan Haber