Bölge: Fahrettin Yiğit

Van’da Ekim-Kasım 2011 depremlerinin ardından Edremit’te oluşturulan yeni mahallede (Erenkent) inşa edilen konutlara ulaşımı sağlayan yollarda araçlar güçlükle ilerliyor. Yoğun kar yağışının ardından Edremit Belediyesi’ne ait iş makinaları yolları ulaşıma açarken, özellikle yokuş olan bölgelerde araç sürücüleri zorluk yaşıyor.

Araçlarda kış lastiği olmasına rağmen buzlanan yolda ilerlemekte güçlük çektiklerini belirten sürücüler, “Edremit’teki TOKİ bölgesinde konutlar dağlık bölgeye yapıldığı için birçok etap arasında yokuşlu yollar söz konusu. Böyle olunca dik bölgelerde araç kullanmak çok zor. Özellikle kışın yoğun kar yağdığında erken temizlenmesi lazım. Yoksa bir-iki aracın yolda kalması ile birlikte trafik kilitlenebiliyor. Önceki gün yağan kar yağışı sonrası zaman zaman trafik işleyemez hale geldi. Yokuşların çok olduğu bu bölgelerde akşam ve gece saatlerinde yollarda buzlanmadan dolayı araçlarımız kayıyor ve ulaşımda sıkıntı yaşıyoruz. Belediye ekipleri yolların açılması için çabalıyor. Ancak yollar geniş olduğu için yolların kenarında kar birikintileri mevcut. Park eden araçlar biraz yolun ortasına doğru park ettiği için araçların geçmesi de güçleşiyor” ifadelerini kullandı.

Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden, İpekyolu’na kadar olan bölgede yolların aşırı dik ve yokuşlardan ibaret olmasının da ulaşımı her zaman zorlaştırdığını belirten vatandaşlar, “Yeni yol olarak bilinen bu yollar iyi yapılmadığı için kışın büyük sıkıntı yaşanıyor. Bu yollar dik yokuşlardan ve aşırı virajlardan oluştuğu için sürekli kazalar oluşuyor. Defalarca söyledik, bahar veya yaz mevsiminde bu yolların elden geçmesi gerekiyor. Çukur bölgeler doldurulup, aşırı yokuş olan bölgelerin fazlalığı alınıp, aşırı viraj olan bölgelerde de yapılacak olan iyileştirme çalışmaları ile bu yol risksiz hale getirilebilir. Yetkililerin sesimize kulak vermesini istiyoruz” yorumlarında bulundular.

Editör: Wan Haber