Tokat'ta ekmek fabrikaları arasındaki rekabet nedeni ile 250 gram ekmek fiyatının 30 kuruşa kadar düşmesi vatandaşı sevindirdi.
Tokat'ta Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 11 ekmek fabrikası rekabet nedeni ile 70 kuruşa satılan 250 gram ekmek fiyatlarını 30 kuruşa kadar düştü. Ekmek fiyatlarında rekabeti başlatan ekmekçi Fikret Yıldız, Tokat'ta ekmek pazarında yaşanan sıkıntıya dikkat çekmek amacı ile böyle bir rekabet ortamının doğduğunu söyledi. Tokat'ta Sivas ve çevre ilçelerden ekmek girmesinin piyasaya ekmek veren fırınları zora soktuğunu ifade eden Yıldız, "Ekmeği 43 kuruşa mal ediyoruz 30 kuruşa satıyoruz. Bunun sebebi ekmek piyasasındaki gerilimden kaynaklanıyor. Nasıl ki market akımı varsa ekmekte de dışarıdan gelen bir akım var. O nedenle Tokat fırıncısı olarak buna tepkimizi göstermemiz gerekiyordu, tepkimizi göstermiş olduk. Tokat'ın 132 bin nüfusu var 70 bin ekmek piyasası var. Sadece bizim kurduğumuz ekmek fabrikasının 40 bin kapasitesi var" dedi.
Yıldız, ekmekteki rekabeti gidebildiği kadar devam ettireceklerini belirterek, "Depolarımızda unda yakıtta 6-7 ay gidecek kadar dolu. 7 ay Tokat halkı ekmeği bedavadan yesin. Şuan 250 gram ekmek 25 kuruşla 50 kuruş arasında değişen fiyatlarda satılıyor. Biz kendimizi kimseye rakip olarak görmüyoruz. Bizim buradaki fırıncılarla herhangi bir problemimiz yok. Bizim dışarıdan gelenle problemimiz var. Dışarıdan ekmek getirip satanlar var. Biz de burada son teknoloji el değmeden üretim yapan fırında hizmet veriyoruz" diye konuştu.
Vatandaşlar ise ekmek fiyatlarının yarı yarıya düşmesinden memnun olduğunu söyledi. Kimi vatandaşlar bu rekabetin bir süre daha devam etmesini isterken kimi vatandaşlar ise rekabet nedeni ile bazı fırınların kapanmasından endişeli.
(Nİ-SLH-Y)

05.02.2013 14:22:33 TSI

Editör: Wan Haber