Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Devlet Tiyatroları Sanatçısı İsmet Hürmüzlü için yıllarca sahneye çıktığı Küçük Tiyatro'da tören düzenlendi.
1969 yılından beri Devlet Tiyatroları'nda görev yapan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Devlet Tiyatroları Sanatçısı İsmet Hürmüzlü için Küçük Tiyatro'da tören düzenlendi. Tiyatrocu arkadaşları ve sevenleri, Hürmüzlü'nün Küçük Tiyatro sahnesine konulan Türk bayrağına sarılı tabutu önünden saygı geçişi yaptı. Törene Hürmüzlü'nün oğlu Mehmet Hürmüzlü ve ailesi de katıldı. Törene katılanlar, Hürmüzlü'nün ailesine taziyelerini sundu. Törende Hürmüzlü'nün tiyatro hayatına dair bilgiler veren Rejisör Barış Eren, "Türkçe'ye kazandırdığı çevirileri ve yetiştirdiği öğrencileriyle Türk tiyatrosuna yapmış olduğu hizmetler her zaman saygıyla anılacaktır" dedi.

HÜRMÜZLÜ'NÜN TİYARTO HAYATI
1969 yılından bu yana Devlet Tiyatroları'nda oyuncu-rejisör olarak görev yapmasının yanı sıra yazarlık çalışmalarını da sürdüren İsmet Hürmüzlü, 1992 yılında Kazakistan Alma Ata Tiyatrosu'nda yönettiği 'Yabancı' adlı oyunla Alma Ata Uygur Devlet Tiyatrosu 'Hürmet Belgesi Nişanı'nı aldı. Yazdığı 'Ölüm Kabini' adlı oyun ile de aynı yıl 1992 yılında İsveç'te Evrensel Kültür Sanatevi tarafından 'Onursal Ödüle' layık görüldü. Hürmüzlü'nün görev aldığı oyunlardan bazıları ise şunlar:
"Orda Bir Köy Var Uzakta, Han, Yeryüzü Cenneti (Rejisör Yardımcısı), Cadı Kazanı, IV. Murat, Kılıbık Bir Olay, Andorra, Müfettiş, Susuz Yaz, Merdiven, Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi, Bağdat Hatun, Ölüm Tuzağı (Rejisör), Gün Ortasında Karanlık (Çeviren-Rejisör), Kamuoyu (Rejisör), Gömü (Rejisör)."
Hürmüzlü, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.
(EY-CC-Y)

21.01.2013 14:49:35 TSI

Editör: Wan Haber