Titanik kazası  yaklaşık olarak 116 yıl önce gerçekleşti. Fakat 1999 yılında Hollywood işin içine girdi ve milyon dolarlık bir bütçeyle Titanik filmini kameraya aldı. Bu filmle birlikte Titanik tüm dünyada bilinir ve güncel bir hale geldi. Titanik hikayesi ve müzikleriyle milyonlarca insanın sevgisini kazanmış bir yapımdı. Fakat bu metin filmi değil, titanikte yaşanmış olan gerçek bilgileri konuşacağız. Kazanın üzerinden 116 yıl geçmiş olsa da birçok cevap verilmeyen soru bulunuyor. Keza bu sorulardan bazılarını da filmde görüyoruz. O halde karşınızda Titanik kazasının hiç bilinmeyen bilgileri:

Bilindiği üzere Titanil filminde gemi batarken bir grup müzisyen buna aldırış etmeden müziklerini çalmaya ve insanları sakin etmeye çalışıyordu. Bu tamamen gerçek. Gemi batarken kaptan, insanların sakinleşmesi için güvertede konser vermelerini emretti. Sonrasında geminin tam batacağı netleşince güverteden ayrıldılar. Fakat sonradan tekrar gelip konserlerini vermeye devam ettiler. Bu olay, kazadan kurtulan kişilerin anlatımıyla günümüze kadar geliyor.

Titanik filminde hikaye ve süre gereği geminin kısa bir sürede battığını görüyoruz. Elbette ki gerçekte bu durum bu şekilde yaşanmadı. Titanik su almaya başlamasından 2 saat 40 dakika sonra tamamen battı.

Batmayacak Gemi Battı!
Titanik gemisi için ‘batmayacak gemi deniliyordu’ binen insanlarda bu güvenle biniyor ve günlerce sürecek yolculuğu göze alıyordu. Fakat Titanik batmaya uygun bir şekilde de tasarlanmıştı. Mühendisler, geminin alt kısmına sığınmışlardı. Fakat bu yetersiz oldu. Alınabilecek önlemler, alınmadığı için yüzlerce insan hayatını kaybetti.

Başka Bir Kazadan Kurtuldu Titanik’te Öldü!
Titanik kazasındaki yaşanan tuhaf olay ise Marcel R.A’nın başına geldi. Yaşlı adam daha önce Montevidio limanında bir gemiye binmişti. Bu geminin yüksek hararettinden kaynaklı kazan dairesi patlamıştı. Gemideki 165 yolcudan 67’si hayatını kaybetmişti. Marcel R. A. kurtulanlar arasındaydı. Titanik gemisi onun bindiği son gemi oldu ve Atlas Okyanusu’nun derinliklerden yatıyor. Haberay

Editör: Wan Haber