Van'ın Halk Şairlerinden 'Molla Bozo' lakaplı Gazi Mehmet Bozkurt'un oğlu, eski sendikacı, eski genel meclis üyesi, yazar ve şair Timurlenk Bozkurt tedavi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

Kentte 16 yıl belediye meclis üyeliği 5 yıl da il genel meclis üyeliği görevinde bulunan Bozkurt'un cenazesi yarın öğle namazına müteakip Yukarı Norşin Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Akköprü Mezarlığı’na defnedilecek.

Aile taziyeleri Altaylı Parkı yanında bulunan Oktay Altaylı Sitesi'nde kabul edecek.

TİMURLENK BOZKURT KİMDİR?

Yoğun ve özverili bir çalışmanın ürünü olan "Egido'nun Hazin Sonu" adlı kitabın yazarı, Gazizade Molla Bozo-Mehmet Bozkurt'un oğlu. Timurlenk Bozkurt 1930 yılında Van'da dünyaya gelmiş. Kendi ifadesiyle doğduğunda bir ayağı bileğinden iki santim kısa olunca ailesi Timurlenk ismini verir. Cumhuriyet İlkokulu ve ortaokul sonrası eğitime devam edemeyen Bozkurt, Ziraat Bankası'nda iş hayatına başlar. Daha sonra Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü personeli olarak iş yaşamına devam eden Bozkurt, bir süre Yol İş Genel Sekreterliği görevinde bulunur. Serbest muhasebecilik, kooperatifçilik yapan, 1950 yılından itibaren şiir  ve çeşitli konularda yazılar yazan Bozkurt, Vansesi, İkinisan, Şark Yıldızı, Van Postası gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Timurlenk Bozkurt, gençliğinde bazı derneklerde aktif görev almış, Demokrat Parti, eski başbakanlardan merhum Ferit Melen ile Cumhuriyetçi Güven Partisi'nde daha sonraki yıllarda DYP ve AK Parti'de İl Genel Meclis Üyesi seçilerek siyaset yaptı.

Editör: Wan Haber