Normalleşme sürecini değerlendiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Haziran ayında ciddi toparlanma beklendiğini söyledi. Sınır kapılarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Pekcan, Habur ve Gürbulak kapılarının bu hafta açılacağını söyledi.

"Toparlanma sürecine gireceğiz"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Haziran ayı itibarıyla Avrupa'nın da kademeli olarak normalleşmesiyle birlikte biz bir toparlanma sürecine gireceğiz. Yerel paralarla ticaret ön plana geçecek, biz de muhataplarımızla bire bir görüşmeler yapıyoruz" şeklinde görüş belirtti. 

Kapıköy sınır kapısı ne zaman açılacak?

Bakan Pekcan, Türkiye'nin İran ile sınırlarından Kapıköy Sınır Kapısı hakkında görüş belirtmezken Van Valisi Mehmet Emin Bilmez yakın zamanda açılacağının müjdesini vermişti. Vali Bilmez'in dün yaptığı açıklamalar şu şekilde: "Kapıköy Sınır Kapısı kapalı ama inşallah gelişmelere bağlı olarak ve İran’daki duruma göre tekrar açılacaktır. İran vatandaşlarının da gelebilmesi lazım yoksa biz açsak da çok kıymeti olmayacak. En fazla şu anki mevzuata göre bizim vatandaşlarımız gidebilir." Ajanslar - WanHaber

Editör: Wan Haber