Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Kurum ve Kuruluşlara İlişkin Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye göre, TİB kapatıldı, Telekomünikasyon İletişim Başkanı'nın ve TİB'de görevli daire başkanlarının görevleri sona erdi.

Telekomünikasyon yoluyla yapılan iletişime ilişkin işlemler ile 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamında yapılacak dinlemeler, BTK bünyesinde tek bir merkezden yürütülecek. 

FETÖ'CÜLERİN HAİN PLANLARI

Bursa'da geçen yıl FETÖ'nün üst düzey yöneticisi 'Semih' kod adlı Necati Uysal'ın evinde ele geçen belgelerde, TİB'le ilgili çarpıcı yazışmalar çıkmıştı.

Hazırlanan iddianamede örgütün sistematik bir şekilde devlet kurumlarına sızarak bu kurumlara eleman yetiştirmek amacıyla çalışma yaptığı belirlenmişti. İddianamede ayrıca, örgütün devlet kurumlarına hiyerarşik şekilde, planlı olarak sızmaya çalıştığı, devletin tüm kademelerini ele geçirmeyi amaçladığı, organize hareket ettiğine de yer verilmişti.

Ele geçen belgelerde FETÖ üyelerinin, kurumun kendilerine bağlı olduğunu söyledikleri ve "TİB artık bize bağlı. Görüşmeleri dinleyelim" diye yazıştıkları ortaya çıkmıştı.

Haber10

Editör: Wan Haber