Kırıkkale'de pazartesi günü akşam saatlerinde zihinsel engelli olduğu belirtilen 18 yaşındaki S.E, 2 yaşındaki yeğeni Zümra Işık'ı 5. katta bulunan evin balkonundan attı. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesine götürülen küçük Zümra, buradaki yapılan müdahalelerin ardından Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Kırıkkale'de pazartesi günü akşam saatlerinde zihinsel engelli olduğu belirtilen 18 yaşındaki S.E, 2 yaşındaki yeğeni Zümra Işık'ı 5. katta bulunan evin balkonundan attı. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesine götürülen küçük Zümra, buradaki yapılan müdahalelerin ardından Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.Anne ve babası ayrı olan küçük Zümra'nın annesinde, 5 ve 7 yaşındaki kardeşlerinin ise baba Murat Işık'ta kaldığı öğrenildi.

"DAHA ÖNCEDEN EVİ YAKMAYA KALKTI"

Daha önceden de evi yakmaya kalktığı belirtilen teyze S.E'nin zihinsel engelliği olduğunu ve yüzde 76 engelli raporu olduğunu ifade eden Işık, S.E'nin Bolu'da bulunan akıl ve ruh sağlığı hastanesine götürüldüğü ancak hastanenin ilgilenmediğini iddia ederek, "Hastanede tedavi uygulanmadı, 'hanginize zarar verdi de bize getirdiniz' denildi. Bu konuda hastaneden şikayetçi olacağım" dedi.

S.E. ile ilgili adli işlem yapıldığını ve Kırıkkale Keskin T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kaldığını aktaran Işık, "Tedavisinin yapılmasını istiyoruz. Sadece benim kızım değil, o evde yaşayan diğer insanlar da var onlara da zarar verebilir, kendine de zarar verebilir. O kızın bir an önce tedavi görmesini ve iyileşmesini istiyorum" çağrısında bulundu. (İHA)

Editör: Wan Haber