Van Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (VESOB) hizmet binasının temel atma töreni için kente gelen Palandöken birlik başkanları, ardından bir otelde ‘TESK Yönetim ve Denetim Kurulu ile Mesleki Kurul” toplantılarını yaptılar. Toplantıda konuşan Bendevi Palandöken, Van'ın tarihi ve turistik değerleri ile çok önemli bir şehir olduğunu söyledi. Van'ın eskisi gibi huzurlu ve mutlu bir hayata dönmesinin kendilerini mutlu ettiğini aktaran Palandöken, felaketin haberini alır almaz tüm birlik başkanları ile birlikte ellerinden gelen yardımları sağlayarak Van'a gönderdiklerini açıkladı. Türkiye'de esnaf ve zanaatkarların çok büyük sıkıntılar yaşadığını ve çağın gelişme hızına ayak uyduramadıklarını söyleyen Palandöken, "Her yerde çok büyük AVM'ler ve bunların içine de hipermarket açılıyor. Gezmek için alışveriş merkezine giden insanlar marketlerden de ihtiyaçlarını alarak ayrılıyor. Bu da perakende sektörüne büyük darbe vuruyor. Tabi ki insanlara gelin bizden alışveriş yapın diyemeyiz, ancak yeniliklerle bunu sağlayabiliriz" dedi.
 

Konfederasyon olarak gençlere yönelik girişimcilik kurslarının devam ettiğini ve önemli geri dönüşümlerinin olduğunu söyleyen Bendevi Palandöken, insanların artık devletten iş isteyemediğini, bu nedenle meslek edindirme kurslarının faydalı olduğunu kaydetti.
 

VESOB Başkanı Faruk Alpaslan ise, tüm illerin birlik başkanlarını Van'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, depremin ardından tüm Türkiye'den gönderilen yardımların üşüyen Vanlıların yüreğini ısıttığını aktardı.
 

Toplantılar TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, TESK Başkan Vekili Burhan Aksak ile 81 ilin birlik başkanı katıldı.

Editör: Wan Haber