Son dönemlerde Telegram uygulamasının oldukça popüler bir hal aldığı bilinmektedir. Özellikle de Türkiye standartlarında Telegram kanalları oldukça sevilmelidir. Birçok hayran kitlesi, bu kanallarda bir araya gelerek sohbet edebilme imkanı elde etmektedir. Biz de bu yazıda Telegram kanalı nasıl açılır ne işe yarar gibi soruların cevaplarını aramaya çalıştık.

Telegram Kanalı Nasıl Açılır?

Telegram kanalında açılan grup ile birlikte 20000 kişiye kadar çıkabilen sohbet ortamı yaratmak artık mümkündür.

Telegram Kanalı Ne İşe Yarar?

Telegram kanalının en büyük faydalarından bir tanesi, üyelerin telefon numarasının gözükmemesi ile iletişim sağlayabilme imkanının tanınması şeklinde belirtilmektedir. Çok sayıda kullanıcı, aynı anda daha güvenli ve daha sağlıklı bir ortamda sohbet edebilme imkanı yakalanmaktadır. Telegram kanalı açmak da oldukça kolay bir işlemdir. Kullanıcılar, dilerlerse genel ya da isterlerse gizli bir kanal açabilmeleri mümkündür. Telegram kanalı açıldıktan sonraki aşamada ise tartışma grubu açılabilir bu tartışma grubunda herkes sohbete katılabilir fakat kanalı yalnızca yöneticiler mesaj atma serbestisine sahiptir.

Telegram'ın Özellikleri Nelerdir?

Anlık mesajlaşma uygulaması Telegram her geçen gün kullanıcı sayısını biraz daha artırmaktadır. Türkiye’deki birçok teknoloji meraklısı telegramı ve telegramı özelliklerini araştırmaktadır. Peki Telegramın özellikleri nelerdir? Bütün detaylar haberimizin içerisinde...

Son zamanlarda WhatsApp’ın en büyük rakibi olarak nitelendirilen ve daha şimdiden milyonlarca kullanıcı kitlesine ulaşan Telegramın büyümesini her geçen gün biraz daha sürdürerek daha çok insan kitlesine hitap etmeye çalışmaktadır. Türkiye’de pek çok teknoloji meraklısı ise Telegramı ve Telegram özelliklerini araştırmaktadır.

Telegram Nedir?

Rus programcısı pavel durov aracılığı ile geliştirilen telegramdan çoklu platform desteği imkanı sunan, oldukça güvenli ve rahat anlık sesli ve görüntülü mesajlaşma servisi olarak geliştirilmiştir. 2013 senesinin Ağustos ayında oluşturulan Telegramdan mobil hem de masaüstü sistemleri ile uyumlu bir şekilde kullanıcılarına hizmet vermektedir.

Telegram nasıl açılır

Telegram Ücretli midir?

Haberleşme uygulaması olan Telegram iOS cihazlara App Store, Android cihazlara Google Play üzerinden ücretsiz bir şekilde mobil cihazlara indirildikten sonra kullanıcıların karşılarına çıkan çeşitli bilgilerin doldurulması aşamalarından sonra rahat bir şekilde kullanıma sunulmaktadır.

Telegram'ın Başlıca Özellikleri Nelerdir?

  • Gizli sohbet avantajını kullanıcılara sunabilir.
  • Sunmuş olduğu teknoloji aracılığı ile Telegram bile mesajların görünmemesini sağlar.
  • Telefon numarası ile kayıt olunduktan sonra telefon numarası verilmeden de kullanıcı adı ile giriş yapılarak görüşmeler gerçekleştirilebilir.
  • Bulut tabanlı mesajlaşma platformu ile her platform saniyeler içerisinde kullanıcıların karşılarına gelir, içerik eşleştirilir.
  • Telegram uygulamasında kullanıcılar, dilerlerse görüntülü dilerlerse sesli mesaj seçeneklerini kullanabilirler.
  • Telegram uygulaması içerisinde kullanıcıların birbirlerine göndermiş oldukları mesajlar, Telegram uygulaması dahil üçüncü kişi ya da kurumlara iletilmektedir.
  • Telegram uygulaması içerisinde üyelerin birbirlerine göndermiş oldukları mesajların belirli bir süre geçtikten sonra kendiliğinden yok olma özelliği mevcuttur bu mesajlar belirlenen surenin bitiminde gönderici ya da aracı cihazlardan otomatik bir şekilde silinme özelliğine sahiptir.
  • Son görülme özelliği kapatılabilir. Yani bir birey, Telegram uygulamasını kullanan diğer ögeler tarafından bakıldığı zaman en son ne zaman Telegram uygulamasına giriş ya da çıkış yaptığı ile ilgili görünme uygulamasını kapatma yetkisine sahiptir.
  • Telegram uygulaması masaüstü uygulaması seçenekleri ile de kullanıcılar tarafından rahatlıkla kullanılabilir.
  • Ekran görüntüsü alındığında karşıdaki kişiye bildirim gönderilir.
Editör: Wan Haber