Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile Eski Arçelikliler Derneği'nin (EAD) uzaktan eğitime erişimi kısıtlı öğrenciler için başlattığı bağış kampanyası kapsamında ilk tabletler Beykoz'daki iki köy okulu ve Siirt/Kurtalan'daki bir köy okulundaki öğrencilere dağıtıldı.

TEGV açıklamasına göre, TEGV'nin Eski Arçelikliler Derneği (EAD) ve Arçelik ile bir araya gelerek başlattığı "Yeni Dünya Kampanyası"na yapılan bağışlarla temin edilen ilk tabletler, Beykoz Kılıçlı İlköğretim Okulu, Sait Taşçıoğlu ilköğretim Okulu ve Siirt Kurtalan'daki Gürgöze İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilere dağıtıldı. Projenin ilk etabında tabletlerine kavuşan 88 çocuk uzaktan eğitimle buluşma fırsatına sahip oldu. 

22 Eylül tarihinde başlatılan Yeni Dünya Kampanyası ile dezavantajlı bölgelerdeki köy okullarında eğitim gören öğrencilerin tablet desteğiyle uzaktan eğitime erişmeleri amaçlanıyor. Öğrenciler TEGV’de toplanacak bağışlar karşılığında Arçelik'ten temin edilecek tabletlerle hem Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği derslere, hem de Fen, Matematik, İngilizce, Bilişim, Okuma, Sosyal-Duygusal Öğrenme alanlarında TEGV'nin sunduğu okul destek programlarına erişebilecek. Kampanyanın ikinci etabında ise Van/Muradiye ve Hakkari'de belirlenen köy ilkokullarında okuyan öğrencilere tabletleri ulaştırılacak. AA

Editör: Wan Haber