TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Müdürlüğü ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik Koordinatörlüğü işbirliğiyle '9. Üniversite Tanıtım Fuarı' gerçekleştirildi. Uzman Psikolog Müge Maraşlı, üniversite temsilcilerinin öğrencilere üniversiteler hakkında bilgiler verdiğini belirterek, öğrenciler için bunun çok yararlı olduğunu bildirdi.
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Müdürlüğü ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik Koordinatörlüğü işbirliği ile düzenlenen '9. Üniversite Tanıtım Fuarı' TED Ankara Koleji lise binasında gerçekleştirildi. Fuara 25 vakıf ve devlet üniversitesi katıldı. Bir gün sürecek fuarda, TED Ankara Koleji lise öğrencileri ve velileri üniversitelerin stantlarını gezerek temsilcilerden akademik program ve kadrolar, burslar, sosyal ve fiziksel olanaklar hakkında bilgiler alıyor. Uzman Psikolog Müge Maraşlı, yaptığı açıklamada, "Okulumuzda ilkokuldan itibaren mesleki rehberlik konusunda yaş düzeylerine uygun olarak birtakım etkinliklerimiz oluyor; meslek ve iş kavramını tanıtmak adına" dedi. Fuarda, 9. sınıftan itibaren öğrencilerin kendilerini tanımaları adına birtakım ölçekler uygulandığını söyleyen Maraşlı, sonraki adımda da 10-11-12. sınıflar için meslek ve üniversite tanıtımlarının yapıldığını ifade etti. Maraşlı, "Üniversitelerden öğretim üyeleri gelip okulumuzda tanıtım da yapıyorlar, biz de bazı üniversitelere öğrencilerimizi götürerek üniversiteyi tanımalarını sağlıyoruz. Ankara içinden ve dışından, devlet ve vakıf üniversitelerini davet ediyoruz. Şu anda okulumuzda tanıtım için 25 tane üniversite var" şeklinde konuştu.
Stantlarda, üniversite temsilcilerinin öğrencilere üniversiteler hakkında bilgiler verdiğini söyleyen Maraşlı, öğrenciler için bunun çok yararlı olduğunu ifade etti. Maraşlı, üniversite fuarının bu sene dokuzuncusunu düzenlediklerini belirterek, öğrenciler ve öğretmenlerin bundan çok memnun olduğunu dile getirdi.
TED Üniversitesi'nin tanıtımını yapan Ali Kocamaz, "Sınıflarımız anfi ortamında değilde daha çok birebir gerçekleştiği için öğrencilerle yakın irtibatta olduğu için öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeye çalıştıklarını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Fuarı gezerek üniversite tercihi için stant yetkililerinden bilgi alan öğrenci Gülce Lina Elüstü, "Bölümler ve fakülteler hakkında bilgi alıyoruz. Çok yararlı oluyor. Üniversiteyi en iyi tanıtan broşürler çok yararlı. İstanbul'da gitmeyi düşündüğümüz bir üniversite için İstanbul'a gitmemize gerek kalmıyor. Burada bütün bilgileri alabiliyoruz. Bugüne kadar kararsızdım ama kararımı verdiğimi düşünüyorum şimdi" dedi.
(EY-YHY-Y)

15.02.2013 12:20:14 TSI

Editör: Wan Haber