Uzun süredir muhalefet ile iktidar arasında tartışma konusu olan Kanal İstanbul'la ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Benim çılgın projem" dediği Kanal İstanbul için önemli adımlar atılmaya başlandı. Dev proje için tarih veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Haziran ayının sonuna doğru temeli atılacak." dedi.

DEPREM İDDİASINA CEVAP VERDİ

"Depremi tetikler" iddialarıyla ilgili konuşan Bakan Karaismailoğlu, "Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda böyle bir riskin bulunmadığı belirlendi" ifadelerini kullandı.

YABANCI YATIRIMCILARAN YOĞUN İLGİ

Bakan Karaismailoğlu, Kanal istanbul'a yabancı yatırımcılardan da yoğun bir ilgi olduğunu ifade etti.

Karaismailoğlu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Hollanda, Belçika, Çin ve Rusya'nın Kanal İstanbul'la ilgilendiğini ancak projeyi yerli firma ve müteahhitlerle yapacaklarını belirterek, "Finansmanla ilgili herhangi bir sorun bulunmuyor" demişti.

"AVRASYA TÜNELİ BİR MÜHENDİSLİK HARİKASI"

Avrasya Tüneli hakkında da konuşan Karaismailoğlu, "Sırf İstanbul için değil dünyanın en önemli projelerinden bir tanesi. İki kıtayı iki çift katlı tünelle birleştirdiğimiz çok önemli çok büyük bir proje. Adeta bir mühendislik harikası aslında. Çok ileri mühendislik teknolojileri kullanılmış yüksek teknoloji isteyen bir iş. Böyle gurur verici bir projeyi ülkemize kazandırdığımız için biz de çok mutluyuz. İstanbul trafiğine de önemli ölçüde fayda sağlayan bir proje. Aslında 1,5 asırlık bir hayal bu. Sultan Abdülmecid bunu ilk fikir olarak söylemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımıza nasip oldu bu tünelin imalatını yapıp vatandaşımıza ülkemize kazandırmak." dedi.

Editör: Wan Haber