Erbaa ilçesindeki Ayan köyünde yaşayan Remzi Gürel traktör ile tarlasındaki otları temizlemek isterken traktörün tekerleği çukura düştü. Remzi Gürel çukurda gördüklerine inanamadı.

Traktörünü girdiği çukurda uzun bir süre sonra çıkaran Remzi Gürel çukurda gördüğü insan kemeleri ile şok uğradı ne yapacağını bilmeyen Remzi Gürel hemen jandarma ekiplerine haber verdi.

İhbardan sonra olay yerine gelen jandarma ekipleri inceleme başlattı. Aynı zamanda Tokat Müze Müdürlüğü'nden arkeologlar çağırıldı.

Çok sayıda insan kemiklerinin olduğu çukur toplu mezar olduğu görüldü.  Mezar jandarma ekipleri tarafında koruma altına alındı.  İncelenen mezar roma dönemine ait olduğu saplanıldı fakat net bilgiler için inceleme çalışmaları devam ediyor.

  "İçinde çok fazla insan kemiği var, tünel var" Traktörü düştüğü çukurdan çıkartırken insan kemiklerini fark ettiklerini ifade eden Remzi Gürel, "Motoru çıkartırken baktık ki kemikler var. Motoru aldık, ondan sonra jandarmayı aradık. İçinde çok fazla insan kemiği var, tünel var. 10 metre bir tarafta 3 metre bir tarafta. Ama önü kapalı" dedi.

Editör: Wan Haber