Diyarbakır’daki tarihi Nevruz töreninin protokol bölümünde BDP vekilleri, Diyarbakır Belediye Başkanı, DTK yetkilileri dışında Leyla Zana, Gülten Kaya, Osman Kavala, Cemal Uşşak, Şahismail Bedirhanoğlu, Suavi, Gencay Gürsoy, Fatma Öcalan, Osman Öcalan, yabancı gazeteciler ve Nihat Doğan dikkat çeken isimler arasında yer aldı. Protokol tribününde yer alan bir başka şaşırtıcı isim ise Sabah gazetesinin yazarı Ayşe Özyılmazel'di...

Nihat Doğan, Nevruz kutlamalarına katılmak için Diyarbakır’A hareket etmeden önce Twitter’dan da barış mesajları vermişti. İşte Doğan’ın verdiği barış mesajları: 

“Bugun Amed'e buyuk bir heyecanla Newroz'a degil barisa kosuyormusuz gibi bir his var icimde. unutmayalim ki Baris birlestirir savas boler.” 

“Newroza karsi Facede orgutlenenleri bilisim suclari polisi yakinen takip etmekte. Gaza gelip oyuna gelip, kodeste bulmayın kendinizi, uyarıyorum.” 

“İc savas cikarma noktasinda provokasyon yapip kitleleri harekete gecirenlerin cezasinin muebbet hapis oldugunu hatirlatmak isterim. Uyariyorm” 

“Ve ucaga biniyor, Baris icin Amed'e ucuyoruz.”

""

*Radikal

Editör: Wan Haber