Aralarında mezar taşları, tarihi yapı- lardan alınan çeşme ve kurna gibi günlük kullanım aletleri, kiliselere ait olan ve adak olarak kullanılan haçkarlar, çeşitli yazıtlar ve İslamiyet dönemine ait çeşitli kalıntıların da bulunduğu yaklaşık 30 kadar tarihi eser, Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı Bitlis İl Halk Kütüphanesinin arka bahçesinde kaderlerine terk edilmiş bir halde bekletiliyor.

Bitlis İlinde 1’i Etnografya müzesi olmak üzere 2 adet müzenin bulunmasına karşın eserlerin sergilenmeyerek ve tarihi değerlerinin araştırılmayarak doğa ve tarih yağmacısı hırsızların insafına bırakılması, Bitlis’in geleceğini Turizm ve Turizm gelirleri ile şekilleneceğini iddia eden bürokrat ve siyasetçilerin de açıklamalarını boşa çıkarıyor.

Kütüphanenin arka bahçesinde çalışanların dinlenmesi için yapılan bir çardağın etrafına gelişi güzel serpiştirilmiş tarihi eserler arasında Selçuklu, Osmanlı, Akkoyunlu, Bizans, Şerefhanlar dönemlerine ait çok sayıda eser bulunmakta. Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan Kültür Müdürlüğü yetkilileri, Valilik izni olmadan açıklama yapamayacaklarını belirterek soruları yanıtsız bıraktılar. (Merkür Haber)

3-642.jpg
 

Editör: Wan Haber