Bölgesel Amatör Ligi müsabakasında iki takımın arasında çıkmasına ramak kalan küfür savaşını polislerin uyanıklığı önledi.
Zonguldak Kemal Köksal Şehir Stadı'nda BAL 7. Grup maçında Zonguldak Kömürspor ile Bartınspor karşılaştı. Maçın ilk yarısının son bölümünde taraftarların birbirleri aleyhine yaptıkları tezahüratlar, küfürleşme ve restleşmeye dönüştü. Restleşmenin sonunda bir grup Zonguldak Kömürspor taraftarı, rakip takım taraftarlarının bulunduğu yöne akın etti. Bir anda koşmaya başlayan taraftarların önünü polisler kesti. Taraftarlara geçit vermek istemeyen polis ve Zonguldak Kömürspor'lu taraftarlar arasında itişmeler yaşandı. Çevik kuvvet ekiplerinin araya girip barikat kurması üzerine taraftarlar rakip takım taraftarlarının bulunduğu bölgeden uzaklaştırıldı.
Kulüp yöneticilerinin araya girmesi üzerine taraftarların birbirleri lehine yaptıkları olumlu tezahüratlar yapması sonucu olaylar büyümeden engellendi. İlk yarının sonunda Bartınsporlu bir oyuncu, Zonguldak Kömürspor taraftarlarına yönelik hareket yapması üzerine tribünler yine hareketlendi. Çileden çıkan taraftarlar futbolcunun soyunma odasına gittiği tünelin üzerindeki tellere kadar gelerek, oyunculara tükürük ve küfür yağdırdı. Polislerin araya girmesi ile olaylar yine yatıştırıldı.
Her iki takımın taraftarlarını zapt etmekte zorlanan polis ekipleri, Bartınsporlu taraftarları 5 dakika kala stattan çıkardı. Minibüslerine binen taraftarlar, maç bitmeden evlerine dönmek üzere yola çıkarıldı. Maçın sonunda iki bayan fanatik Zonguldak Kömürspor taraftarı, yanlış kararlar verdiğini iddia ettiği maçın hakemlerine tepkilerini alkışlayarak gösterdi.
Maçı 2-0 kazanan Zonguldak Kömürspor'lu oyuncular, maç sonunda maçı kazanmanın ve liderliğe oturmanın mutluluğunu taraftarları ile birlikte yaşadı.
(SD-SD-HO-Y)

09.12.2012 17:47:14 TSI

Editör: Wan Haber