Markette ve pazardaki gıda fiyatlarındaki ciddi artışın önüne geçebilmek için yapılan tanzim satışlar, İstanbul ve Ankara'da olmak üzere 80 noktada devam ediyor. Dün başlayan tanzim satışlarında, halk 2.günde ilgisi iyice arttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı tanzim satış uygulamasının başlaması ile büyük marketlerde fiyatları aşağı çekmeye başladı. Küçük ve büyük market zincirleri, tanzim satış noktalarındaki fiyatların ucuzluğunu görünce, bu sefer kendi fiyatlarını da tanzim satış noktalarındaki fiyatlardan satış yapmaya başladı.

Ancak marketler de tanzim satışlarında olduğu gibi 3 kilogramlık bir sınır koydu. Alacağı üründen daha fazla almak isteyen vatandaşlar, yüksek fiyat verip yine alabiliyor.

Gıda ürünlerini, halden almaya devam eden küçük esnaf ise halen domatesi 6 liradan satmaya devam ediyor. Oysaki İstanbul'da halden çıkış fiyatı, 4 lira 50 kuruş.

EN ÇOK HANGİ ÜRÜN SATILDI?

Dün başlayan tanzim satışın ilk gününde en çok domates satıldı ve bu rakam 118 ton. Domatesi izleyen ürün ise kuru soğan ve patates oldu. Kuru soğan 73 ton satılırken, patates 70 ton satıldı. Onları takip eden ıspanak 16 ton, salatalık ise 15 ton satıldı.

Tanzim satış sadece belli günler olmayacak. Haftanın her günü sabah 10'dan akşam 7'ye kadar devam edecek. (HÜR HABER)

Editör: Wan Haber