Suriye Yardım Platformu tarafından gönderilen 15. ve 16. yardım TIR'ları, Suriye'ye doğru yola çıktı.
Şanlıurfa Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve 60 sivil toplum kuruluşu bir araya gelip Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamak için, Suriye'ye 15. ve 16. yardım TIR'ını gönderdi.
Evren Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Arslan yaptığı açıklamada, "Suriye'de yaşanan dram bizi çok üzmektedir. Bu konuda çalışma başlatan Adil Saraç hocama, koordinatörlüğü yürüten Osman Gerem kardeşime çok teşekkür ederim. Kamuoyunun da vermiş olduğu destekten dolayı onlara da çok teşekkür ederim. Tabi ki bunlar yeterli değil, herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Evren Sanayi olarak yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Giyim ve ısıtma konusu çok önemli. Başbakanımız mazlumların yanında bizler de mazlumların yanında durmaya çalışmalıyız" dedi.
Kadın Komisyonu Başkanı Handan Karataş ise açıklamasında, şunları kaydetti: "Kadın Komisyonu olarak tüm Türkiye'ye ve gönüllülere sesleniyorum. Burada bir yangın var. İnsanların yürekleri parçalanıyor. Bir de Suriye konusunda bombalardan değil, 3 buçuk milyon insan aç ve susuzluktan ölmekten korkuyor. İnsanlara, yüreklere ve gönüllere sesleniyorum. Peygamber Efendimiz; 'Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir' diyor. Bu söz bile bizi harekete geçirmek için yeterli olmalı. Annelere ve kız kardeşlerimize sesleniyorum. Lütfen, kocalarınızı ve çocuklarınızı, Suriye'ye yardım için harekete geçirin. Halilürrahman şehrine 16 TIR yakışmıyor daha fazlasını göndermeliyiz. Maddi imkanı olmayanlardan da dua etmelerini istiyorum."
Öte yandan, Suriye için daha önce gönderilen yardımlar sağ salim yerlerine ulaştırılmış ve orada yardıma muhtaç ailelere verilmişti. Şanlıurfa'da Suriye için yardım kampanyası devam ediyor.
(RÇ-SO-Y)

02.01.2013 17:46:35 TSI

Editör: Wan Haber