Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık’tan bu yana süren sokağa çıkma yasağında 6 sokakta daha yasak kaldırıldı. Sur Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Savaş Mahallesi’nde bulunan Buzcular Sokak, Buzcular 1 Sokak, Eski Yoğurt Pazarı Sokak, Çiftehan Sokak; Dabanoğlu Mahallesinde bulunan Bıyıklı Mehmet Paşa Sokak’ın Arman Sokağa kadar olan kısmı ile Orta Karataş Sokak’ta yasağın kaldırıldığı belirtildi.

Sur’da yasaklar

Sur’da 106 gün süren sokağa çıkma yasağı, 2 Aralık 2015 Çarşamba günü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahallelerinde ve Gazi Caddesi’nde’ta ilan edilen yasağa 11 Aralık’ta 17 saatliğine ara verilmişti.

27 Ocak 2016 Çarşamba günü Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp Mahalleleri ile Melikahmet Caddesinde saat 11.30 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

3 Şubat’ta ise Suriçi’nde bulunan Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet Mahallelerind gece saat 00:00 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 9 Mart günü 2 Aralık’tan beri süren operasyonların sona erdiğini açıklamıştı.

13 Mart günü, Gazi Caddesinin tamamı, Cevatpaşa Mahallesi’nin tamamı, Dabanoğlu Mahallesi’nde bulunan Marangoz Sokak, Miras Sokak, Süleyman Nazif Sokak ve Varol Sokak’ta yasak kaldırılmıştı.

Editör: Wan Haber