Ünlü ses sanatçısı Suavi, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi’yi ziyaret ederek Bekir Kaya ve arkadaşlarının yarın görülecek ikinci duruşmasına katılacağını söyledi. KCK operasyonları kapsamında halkın iradesi hiçe sayılarak operasyonlar yapıldığını ve siyasetçilerin tutuklandığını savunan Suavi, yeni sürecin doğru ilerlemesi bakımından bu siyasetçilerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Suavi, “Bu kentin anahtarı, bu kentin belediye başkanındadır ancak bu anahtarın gerçek sahibi şu an cezaevinde olduğu için çok üzgünüm. Yarın görülecek olan davaya tüm halkımızın katılması gerekiyor. Halkımızın artık umutlarının kırılmaması gerekiyor” dedi.


Van’ın iki fiziki depremin yanında çok ağır bir siyasi depremi de yaşadığına dikkat çeken Suavi, “Yaşanan bu durumdan sonra önce depremin yaralarını sarmaya çalışan halkımız, şimdi de siyasi depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Halkımızın iradesi gerçekten incitildi. Artık halkımızın yüzüne tebessüm gelsin istiyoruz” dedi.


Bekir Kaya ve arkadaşları ile dayanışmak için burada olduğunu söyleyen Suavi, Bekir Kaya’nın kendisi için çok önemli bir dost olduğunu belirtti.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ise, yapılan operasyonların siyasi operasyon olduğunu savunarak Bekir Kaya ve arkadaşlarının mutlaka tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Editör: Wan Haber