Hamuru İçin;

-½ tatlı kaşığı tuz

-200 gram tereyağı

-2/3 su bardağı su

-4 adet yumurta

-5 su bardağı un

Haşlamak İçin;

-1 yemek kaşığı zeytinyağı

-½ tatlı kaşığı tuz

-1 buçuk litre sıcak su

Fırın Tepsisini Ve Hamurları Yağlamak İçin;

-1 çay bardağı zeytinyağı

-1 yemek kaşığı tereyağı

İç Harcının Hazırlanması İçin;

-1 demet maydanoz

-600 gram beyaz peynir

Gerçek Su Böreği Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Hamurların parçaları ayrılmaması amacıyla çok fazla karıştırılmadan yeteri kadar haşlanmaya özen gösterilmesi gerekir.

Su Böreği Pişirme Önerisi

Oklava kullanılarak açılıp haşlanılan hamurlar, fırının içerisinde pişmeye devam edeceği için kabarık ve kat kat bir şekilde ayrılan bir börek hazırlanmış olunur. Böreğin aromasının yoğun olabilmesi amacıyla bir çay bardağı kadar zeytinyağı yerine aynı oranda eritilmiş tereyağı ile hamur katlarından yararlanılması daha da lezzet katacaktır.

Gerçek Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Börek yapılması amacıyla kullanılacak unun oval bir karıştırma kabına elenerek alınması gerekiyor. Daha sonra buna tuzun eklenmesi gerekir. Unun ortasının el ile havuz gibi açılması gerekir. Yumurtanın katılıp kenarlardan başlayarak un ve yumurtanın birbirine karıştırılması lazım
  • Hamurun toparlanabilmesi amacıyla azar bir şekilde 2/3 oranında su bardağına suyun konulması gerekir. Yavaş yavaş toparlanan hamur mutfak tezgahının üzerine alınarak avuç içi ile bastırılarak sert bir kıvama getirilir. Sert bir kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edilir.
  • Fırın tepsisine tereyağı ile güzelce sürüldükten sonra fırın tepsisinden daha büyük bir şekilde açılan hamur parçalarının bir tanesinin tepsinin tabanına yayılması ve üzerinin bir çay bardağı kadar zeytinyağının bir kısmı ile yalan olması gerekir.
  • Fırın tepsisinin boyutundan daha büyük bir şekilde açılan bir diğer haşlanmış hamur parçasının tepsinin en üst kısmına yerleştirilmesi gerekir. Dışarıda kalan kısımların el ile tepsinin tabanına doğru ettirilerek üzerinin kalan zeytinyağı ile yağlanır olması piştikten sonra kıtır kıtır ve daha güzel bir tat bırakmasını sağlayacaktır.
  • Su böreğini daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirilmesi ve oda ısısında içini çekebilmesi amacı ile en az 10 ile 15 dakika kadar bekledikten sonra böreğin dilimlenerek servis edilmesi gerekir.
Editör: Wan Haber