İlçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Aydınocak Mahallesi’nde, ilkbahar mevsimiyle birlikte eriyen kar suları vatandaşların evlerinin altından yüzeye çıkıyor. Yaklaşık 15 yıldır her ilkbahar mevsiminde aynı sıkıntıyı yaşayan vatandaşlardan kimisi de hayvanlarını satmak zorunda kaldı.

Sıkıntılarını defalarca dile getirdiklerini, ancak şu ana kadar herhangi bir çözüm üretilmediğini dile getiren vatandaşlar, yetkililerin artık konuya duyarlı olmalarını istedi. Evlerinin altından sızan su nedeniyle temel gıda ve yakacakların kullanılamaz hale geldiğini vurgulayan Gülten Çelik adlı vatandaş, “Bütün eşyalarım, unum, yakacaklarım suyun altında kalmış. Ekmek pişiremiyorum. Sızan su nedeniyle içeriye ancak çizmelerle girebiliyor, saatlerce suyu kovalarla dışarı döküyorum. Bunun yanında evin hemen yan tarafından su sızıntısı derin bir gölet oluşturmuş. Çocuklarım küçük olduğu için evde tutamıyorum onları. Sürekli dışarı çıkmak istiyorlar ve buraya gelip oyun oynuyorlar. Başka çocuklar da gelip burada oyun oynuyor. Bir gün bir çocuğun bu suya düşerek boğulmasından korkuyorum” dedi.

“YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ”

Su sızıntısı nedeniyle evlerinin çöktüğünü ifade eden Gülten Çelik, “Çocuklarımla sabahlara kadar yatamıyoruz. Çocuklarım bana ‘Anne, bu evden çıkalım’ diyorlar. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle ne kiraya gidebiliyoruz ne de kira ödeyecek bir durumumuz var. Eşimin bir mesleği yok. Yetkililerden yardım istiyoruz” ifadelerini kullandı.

15 senedir aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ifade eden Haşem Oğur adlı vatandaş ise, “Evlerimiz topraktan yapılmıştır. Bu nedenle her yıl yaklaşık üç ay bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Her sene gerekli yerlere dilekçe veriyoruz. 5-6 ay sonra gelip bakıyorlar, sonra da çekip gidiyorlar. Hiçbir şey yapmıyorlar. Başka gidecek yerimiz yok” şeklinde konuştu.

Mahalle Muhtarı Bahri Altındaş da her yıl ilkbahar mevsimiyle birlikte bu sıkıntının meydana geldiğini ve 8-9 ailenin bu sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını söyledi. Su sızıntısının her yıl evlerde yaklaşık 10 santimetre çökmeye neden olduğunu ifade eden Altındaş, bu sıkıntı nedeniyle bazı ailelerin hayvanlarını satmak zorunda kaldığını söyledi. Altındaş, “Ahırlar evlerin altında olduğu için bazı aileler hayvanlarını satmak zorunda kaldı. Bu ailelerimizin hiçbir maddi gelirleri yok. Yılın sadece 2-3 ayı çalışabiliyorlar. Bu ailelerimiz gerçekten çok mağdur olan ailelerimiz. Bu nedenle yetkililerden kendilerine yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

Konuyu defalarca yetkililere bildirdiğini dile getiren Muhtar Altındaş, “Gerekli yerlere müracaat ettik, dilekçeler verdik. Bir keresinde dilekçe vermemizden 5-6 ay sonra gelip baktılar. Ancak geldikleri vakit sular durmuştu. Biz yetkililerin bu zamanda gelmelerini, yaşadığımız bu sıkıntıyı görmelerini ve buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz” diye konuştu.

5-327.jpg6-172.jpg

Editör: Wan Haber