WanHaber.com - Haber Merkezi

Sabah saatlerinde VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu’nu makamında ziyaret eden yaklaşık 10 kişiden oluşan Serbest Ticaret Merkezi esnaf temsilcileri, yaşadıkları sıkıntıları tek tek aktardılar. İşyerlerinin depremden bu yana kapalı olduğunu ve bundan dolayı İl Özel İdaresi’ne olan kira bedellerini ödemedikleri için icralık duruma düştüklerini ifade eden esnaflar, sınır ticaretine konu olan malların en az 15 kaleme indirilmesini talep ettiler. Personel yetersizliğinden dolayı sınır kapısının genellikle kapalı olduğunu da ileri süren esnaflar, “Gümrük mevzuatı uyarınca 3 ayda bir eldeki malımızın satılmaması halinde tekrar dilekçe vererek ek süre istiyoruz. Depremden bugüne kadar kapalı olan işyerlerimizdeki mallar için sürekli ek süre istiyoruz. Ayrıca İl Özel İdaresi’ne kiralarımızı ödeyemediğimizi için icralık durumdayız. Bir de Gürbulak Sınır Kapısı ile Esendere Sınır Kapısı’nda olduğu gibi 480 Euro’luk muafiyetimizi birkaç kalem ürün için kullanmak istiyoruz” dediler.

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Sınır Ticareti Grubunun temsilcilerinden Fevzi Çeliktaş’ı da makamına davet ederek birlikte esnafların sorunlarını dinledi. Zaman kaybetmeden sınır ticaretinden sorumlu Vali Yardımcısı Hakan Alkan’ı telefonla da arayarak esnafların yaşadığı sıkıntıları aktaran Nadiroğlu, bir de esnafların görüşme talebini Vali Yardımcısı Alkan’a iletti.

Daha sonra Çeliktaş, esnafların kendi aralarında seçtikleri 2 temsilci ile Vali Yardımcısı Alkan’ın makamında ziyaret ederek yaşadıkları sorun ve sıkıntılarını anlattılar.

Esnafları dinleyen Vali Yardımcısı Alkan, yaşanan sıkıntıları bir rapor ile kendilerini iletmesi halinde gereken desteği ve kolaylıkları sağlayacaklarını söylediler.

Valilikten mutlu bir şekilde ayrılan esnaflar tekrar VATSO’ya gelerek Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu ile grup temsilcileri Çeliktaş’a teşekkür ettikten sonra ayrıldılar. 

Editör: Wan Haber