Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya Nuda Kültür Akademisi’nde Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı çalışanları ile bir araya geldi. Kurumsal işleyiş ve zabıta çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıya eşbaşkanların yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy, Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit’in de hazır bulundu. Kentte yaşanan trafik, kaldırım işgali, pastane ve lokantalarda yaşanan hijyen sorunlarının tartışıldığı toplantıda konuşan Eşbaşkan Hatice Çoban, 2014 yerel seçimleri sonrası Van’ın Büyükşehir unvanı aldığını ve hizmet alanlarının tüm Van olduğunu hatırlattı. Öncelikli kimliklerinin hizmet kimliği olduğunu ifade eden Çoban, herkese ve her kesime eşit, adil hizmet götürmenin öncelikli görevleri olduğunu belirtti.

“SORUNLARI İVEDİ BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ”
Belediye olarak hizmet yapmakla görevli olduklarını kaydeden Çoban, ayrıca kent genelinde yaşanan kaldırım işgali, trafik sorununa da değinerek, yaşanan sorunların ortadan kalkması için daha çok mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Çoban, "Biz bu kentte tüm zorluklara rağmen, kısıtlı imkanlara rağmen hizmet götürüyoruz. Zabıtalar yerel de kentin asayişini sağlayan güçlerdir. Kentimizde şuan öncelikli olan kaldırım işgali, trafik sorunu ve hijyen anlamında bazı sıkıntılar var. Bizler bu sıkıntıların önüne geçmek Van’ı örnek ve modern bir kent haline getirmek için bu sorunları ivedi bir şekilde çözüme kavuşturmak zorundayız. Çünkü kentimiz turizm potansiyeli olan bir kenttir. Bu sorunların önüne geçmek için de zabıtalara büyük görevler düşüyor” dedi.
 

3-256.jpg

“BELEDİYELER HALKA HİZMETİN GÖTÜRÜLDÜĞÜ KURUMLARDIR”
Göreve geldikleri ilk günden itibaren siyasi kimliklerini bir kenara bırakarak, hizmet kimliklerini ön plana taşıdıklarını ifade eden Çoban "30 Mart 2014 seçimleri sonrası siyasi gömleğimizi çıkararak, hizmet gömleğimizi giydik. Çünkü belediyeler siyasetin yapıldığı yer değil, halka hizmetin götürüldüğü kurumlardır. Bizler de sadece hizmet üreteceğiz, kentimizin kalkınması için her yere, her kesime hizmet götürmeyi öncelikli görev ve temel ilke sayacağız. Yerel yönetim ekip işidir, bizler; sizlerin desteği ve kararlığı ile herkesimin istediği hizmetleri hayata geçirmek için çalışacağız” dedi. Çoban’ın ardından Eşbaşkan Kaya’da bir konuşma gerçekleştirerek, zabıtaların işleyişi, kanun da zabıtalara verilen görevlerle ilgili bilgi verdi.

4-198.jpg

Editör: Wan Haber