Hafta sonları 56 saat boyunca devam eden sokağa çıkma yasağı hakları sürerken bir son dakika gelişmesi yaşandı.  Kısıtlamalar ile ilgili en önemli soru yasakların ne zaman kalkacağı ile ilgilidir. Geçen hafta toplanan koronavirüsü bilim kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin koca, önemli açıklamalarda bulunmuştu ve il bazında kısıtlamalar da çeşitli gevşemeler olabileceğinin altını çizmişti. Aynı zamanda İçişleri Bakanlığı tarafından 13-14 Şubat hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili ek bir genelge yayımlandı.

Hafta içi-hafta sonu sokağa çıkma yasağı hakları saatleri ve son dakika gelişmeleri haberimize...

Hafta İçi Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Saatleri!

İçişleri Bakanlığının 81 il Valiliğine göndermiş olduğu sokağa çıkma kısıtlamaları başlığı ile ilgili, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21:00 ile 05:00, hafta sonu cuma akşamı saat 21:00’dan Pazartesi sabah 05:00’e kadar sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ne Demişti?

Bilindiği gibi ortaya konulan koronavirüsü tedbirleri olumlu neticeler vermeye başladı ve artık koronavirüsü vaka sayılarında ciddi manada bir azalma söz olumlu.

 Böyle olduğu için özellikle de Mart ayından itibaren iller bazında vaka sayısına göre çeşitli kısıtlamaları kaldırmak, gevşetmek ya da arttırmak gerekir.

Bunu tabii ki bilim kurulu açıklayacak ve bilim kurulu bu konu ile ilgili çalışıyor.

1-2 hafta içerisinde açıklama yapılacak yani bölgesel bazda, iller bazında birtakım kısıtlamaları gevşetmek mümkün olabilir. Şeklinde konuşmuştu.

İçişleri Bakanlığından 14 Şubat Sevgililer Günü Genelgesi!

Bilindiği gibi 14 Şubat Sevgililer Günü bu sene pazar gününe denk geldi. Cumartesi ve Pazar günleri tam gün yasakların uygulanması ile beraber vatandaşlar, Sevgililer günü'nde nelerin serbest olacağını soruyordu. Fakat ôzellikle de Sevgililer Günü ile ilgili en çok faaliyet gösteren pazar tabii ki de çiçekçilik piyasasıdır. Çiçekçilerin hizmet verebileceği ile ilgili çeşitli açıklamalar yapılmıştı. Yani İçişleri Bakanlığı dedi ki 14 Şubat Pazar günü sevgililer günü var, fakat diğer taraftan da sokağa çıkma kısıtlamaları var.

 İnsanların sokağa çıkmayacakları şekilde sipariş üzerine çiçekçilerden sipariş alıp sevdikleri insanların mutlu etmeleri tabii ki de serbest olabilir. Yani insanlar mutlu olsun diye çiçekçiler Yarın yani 14 Şubat Sevgililer Günü açık olacak ve faaliyetlerini sürdürecek. Bu durum, Aslında Türkiye'de koronavirüsü vaka sayılarında ciddi manada azalış meydana gelmesinin olumlu bir sonucudur diyebiliriz.

Editör: Wan Haber