9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in uzun süredir Alzheimer hastalığı sebebiyle tedavi görüyordu.

 

NAZMİYE DEMİREL KİMDİR?

1927 doğumlu olan Nazmiye Demirel, 12 Mart 1948 tarihinde Süleyman Demirel ile evlendi

Süleyman Demirel'in 1993 yılında Cumhurbaşkanı seçilmesiyle 'First Lady' olan Nazmiye Demirel, 2005 yılında bu yana alzheimer rahatsızlığıyla mücadele ediyordu.

Ölüm haberinin ardından NTV yayınına katılan gazeteci Yavuz Donat, kısa süre önce Süleyman Demirel'le görüşmesinde eşinin durumunu sorduğunu ve, "Kaderin çizdiği yolda yürüyor. Bazen seneler öncesini bazen de beni bile tanımıyor" yanıtı aldığını söyledi.

"EN BÜYÜK DESTEKÇİSİYDİ"

Süleyman Demirel'in eşinin durumuna çok üzüldüğünü söyleyen Donat, "Bir çiçeğe bakarcasına ilgileniyodu Nazmiye hanımla. Süleyman beyin en büyük destekçisi ve ona en büyük eleştirileri yapan kişiydi. Lafını esirgemez söylerdi... Hiç First Lady gibi olmadı. Duracağı yeri bilirdi. Kendi çevresi ve dostları vardı; evinin kadınıydı ve eşinin işlerine karışmazdı" şeklinde konuştu.

"ÇANKAYA'YA TAŞINMAK İSTEMEDİ"

Bir anısını ilk defa anlatacağını belirten Donat şunları aktardı:

"Süleyman bey cumhurbaşkanı seçildiğinde Çankaya'ya taşınacaklar. Nazmiye hanım, "Demirel Demirel Güniz Sokak'ta devam etsek olmaz mı, mecbur muyuz gitmeye' dedi..."

Editör: Wan Haber