Tüm ülke büyük bir titizlik içinde korona virüs ile mücadele etmeye çalışıyor. Yüksek önlemler alınarak hastalığın yayılması en aza indirilmeye çalışılıyor. Bu süreçte çıkan yasak haberleri vatandaşların kafasını karıştırdı. Değişen ve çeşitlenen yasaklar vatandaşlara duyurulmaya devam ediyor. 


Yasaklar birçok kişiyi mağdur etti!
Hasta, yaşlı, hamile, çocuk ve acil durumu olan kişiler yasaklarda çok zorlandı. Hastaneler korona virüs vakaları ile dolup taşmış iken, vatandaşlar hastanelere gitmek istemiyor. Kalabalık yerlerden uzak durmaya çalışan vatandaşlar evlerinde izole oluyor. Ancak hastalığı olanlar, muayenesi olanlar hastaneye gitmek zorunda kalıyor. Hastane randevusu olanlar sokağa çıkma yasaklarında hastaneye gidip gidemeyeceklerini merak ediyor. 
Sokağa çıkma yasağı varken hastaneye nasıl gidilir?
Hastane randevusu olanlar, yasaklar devam ederken hastaneye nasıl gidecekleri konusunda endişe içinde kaldılar ancak bu konu hakkında açıklama kısa süre içinde geldi. Yetkililer hastane işleri olan kişilerin, yasaklardan muaf olduklarını söylediler. Korona virüs tedbirlerine uygun bir şekilde hastaneye gidilebilir. Yetkililer randevu bilgisi olduğu sürece hastalara ceza yazmayacaktır. 


Hastalar mağdur edilmeyecek!
Hastaneye gitmesi gereken kişiler, E-nabız sistemi üzerinden randevu aldığı takdirde kayıtlı bulunan cep telefon numaralarına randevu özeti gelmektedir. Randevu alan vatandaş bu kısa mesajı yetkililere göstererek hastaneye gidebilir. Yapılan açıklamalarda vatandaşların mağdur edilmeyeceği, hastalara gerekli hizmetin sağlanacağı bilgisi verildi. 


Nasıl randevu alabilirim?
Hastaneye gitmek isteyen hastalar kolaylıkla randevu alabilir ve muayeneye gidebilir. Hastalar E-nabız üzerinden hastane, doktor, tarih seçimi yaparak randevu alabilirler, diğer bir yöntem ise ALO 182 hattıdır. Tüm vatandaşlar bu hattı arayarak kolayca randevu oluşturabilir. Her iki türlü de randevu bilgileri telefon numarasına kısa mesaj olarak gelmektedir. Hastane girişlerinde HES kodu bulunması gereklidir. Risk grubunda olup olmadığınız yetkililer tarafından incelenmektedir. 

Editör: Wan Haber