Koronavirüsü vakalarında meydana gelen artış, hükümetin çeşitli tedbirler almasını gönderme getirdi. Can kayıplarının fazlalaşması neticesinde sosyal mesafenin ve sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanması açısından bir dizi önlem alındı. Peki sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı süre içerisinde bir vatandaş Taksi çağırabilir mi? Taksiye binebilir mi? Taksiler sokağa çıkma yasağı süreci içerisinde faaliyet gösteriyor mu? Bütün bu hususlar, vatandaşlar tarafından merak edilmektedir.

Yaklaşık olarak birkaç haftadır uygulanan sokağa çıkma yasaklarının detayları merak edilmeye başlandı. Özellikle de her cumartesi Pazar günleri 81 ilde uygulanan sokağa çıkma yasaklarında taksi çağrılması, taksiye binilmesi ya da taksilerin çalışması hususlarına dikkat edilmektedir, merak edilen bu konular ile ilgili detaylar haberimizde sizleri bekliyor.

Sokağa çıkma yasağında taksiler çalışıyor mu?

Corona virüsünde meydana gelen artış sebebiyle hükümet yapmış olduğu Toplantıdan sonra sokağa çıkma yasaklarını cumartesi Pazar günleri kesintisiz bir şekilde uygulamaya koydu. Artan koronavirüsü vakalarını en aza indirmek ve halkın sağlığını korumak amacıyla yayınlanmış koronavirüsü Genelgesi’nde kısıtlamaya dahil olan ve olmayanlar belirtildi. Buna göre kısıtlamalar sürecinde Taksi şoförleri de istisna kapsamında olan grup içerisinde yer aldı.

Taksilerin, sokağa çıkma yasağı süreci içerisinde tahammüllere uygun bir şekilde davranarak nöbetleşe sistemine göre faaliyet göstermesi uygun görülmüştür. Bu nedenle özellikle de taksiyi çağıran ya da taksiye binen kişinin sokağa çıkma yasağı süreci içerisinde bu tip kısıtlamalardan ve yasaklardan muaf tutulmuş olması gerekir.

Editör: Wan Haber