Sokağa çıkma yasağı başlamış durumda. Bu süre içerisinde istisna dışında tutulmuş olan bütün iş yerleri ya da işletmeler kapalı kalacaktır. Sağlık gereksinimleri açısından eczaneye gitmesi gereken vatandaşlar ise endişe duymaya ve nasıl bir çözüm yolu arayacaklarını şaşırdılar. Peki eczaneler açık olacak mı? Sokağa çıkma yasağında eczaneye gidilebilir mi? İşte bu soruların cevapları haberin devamında.

Dün akşam itibariyle başlayan sokağa çıkma genelgesi kapsamında vatandaşlar, sokağa çıkma yasağına tabi tutulmaktadır. Özellikle de başta sağlık ihtiyaçları olmak üzere çeşitli gereksinimlerini yerine getirmek amacıyla vatandaşlar ne yapacaklarını araştırmaktadır. Fakat bazı yerler istisna olarak sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında tutulmaktadır.

Eczaneler açık olacak mı?

Sokağa çıkma yasağı süresi içerisinde kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları başta olmak üzere eczanelerin hizmet vermeye devam edeceği açıklandı.

Sokağa çıkma yasağında eczaneleri gidilebilecek mi?

İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu, iki gün sürecek olan sokağa çıkma yasağı kapsamında yurttaşların eczanelere, sağlık kuruluşlarına gidebileceklerini belirtti.

Peki vatandaşlar ne yapmalı?

Özellikle de hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır. Bu nedenle vatandaşların eczanelere gidip ilaç ve diğer sağlık ile ilgili gereksinimlerini karşılamak amacıyla sokağa çıkma yasaklarından muaf tutuldukları açıklanmıştır. Bu durumda vatandaşlar, sokağa çıkma yasağı süresi içerisinde herhangi bir eczaneye giderken polisle ya da diğer kolluk kuvvetleri ile karşılaştıklarında kesinlikle sokağa çıkmak zorunda kaldıklarını, eczaneye gitmek zorunda kaldıklarını polise belgelemek zorundadırlar. Yani doktorun yazmış olduğu reçete ya da vermiş olduğu barkod ile kaşe, mühür imzanın olması gerekir.

Seçim tarafından vatandaşa verilmiş olan ve ilaç alması açısından kullanılacak evrakın ya da barkodun veya reçetenin 3 gün içerisinde verilmiş olması gerekir. Çünkü hekimin yazdığı reçetenin geçerlilik süresi 3 gün olarak kabul edilmektedir.

Hastanede yatmakta olup hekim tarafından taburcu kararı verilen kişinin aynı zamanda ilacını alması gerekiyorsa ilacını alıp evine gitmesi durumunda kendisi için sokağa çıkma kısıtlamaları ve yasaklamaları söz konusu olamayacaktır.

Bu evrakların, polise ya da diğer kolluk kuvvetlerine ibraz edilmesinden sonra vatandaşların özellikle de cumartesi pazar günleri uygulanan sokağa çıkma yasağı süresi içerisinde sokağa çıkması ve eczaneye gidip ilacını alması mümkündür.

Editör: Wan Haber