Tüm ülkeyi etkisi altına alan soğukların doğuda daha da kendisini hissettirdiğini ifade eden esnaf, satış yapamadıklarını söylediler. Aşırı soğuklar nedeniyle getirilen sebze ve meyvelerin yarısından fazlasının çöpe gittiğini belirten esnaf, masraflarını bile karşılamadıklarını söylediler. Aşırı soğuklar ve kar yağışı nedeniyle birçok köy yolunun kapandığını belirten Ahmet Aladağ adlı komisyoncu, “Sebzelerin hepsi elimizde kalıyor. Akşama kadar ne satarsak sattık, gerisini çöpe atıyoruz. Günlük ekmeğimiz çıksın başka da bir şey istemiyoruz” dedi.


Musa Ceylan adlı komisyoncu da, sebzenin alış fiyatlarının bile ellerine geçmediğini ifade ederek, “Sebze yüklü araçlar geldiğinde çadırı açamıyoruz, soğuktan hepsi donuyor. Soğuklar bizi mahvetti, sebzeyi perişan etti. Artık sebzenin alış fiyatları bile elimize gelmiyor. Bu sene hem sebze pahalı hem de satışları olmuyor. Masrafımızı bile karşılayamıyoruz” ifadelerini kullandı.


Aşırı soğuklar nedeniyle sebzeleri günlük ellerinden çıkarmaları gerektiğini vurgulayan Abdullah Atilla adlı manav ise, “Sebzeler günlük harcanmasa bir sonraki gün hepsi çöpe gider. Önlem de alamıyoruz. Çünkü bir soğuk bir sıcak yine sebzelerin bozulmasına neden olacak. Bu nedenle günlük satmaya çalışıyoruz” dedi.


Halit Gülmez adlı manav da, sebze fiyatlarının pahalandığını ve bu nedenle satışların durma noktasına geldiğini belirterek, “Bir kasa meyvenin 4-5 kilosunu satıyoruz, geriye kalan 7-8 kilosu ise çöpe gidiyor. Sebzelerin çoğu pahalandı. Kuru soğan 2, biber 4, domates ise 3 TL oldu. Fiyatlar nedeniyle millet alamıyor. Ben satıcı olmama rağmen alamıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber