SMMMO’da düzenlenen seminerde açılış konuşmasını yapan SGK Van İl Müdür Yardımcısı Mehmet Karakoç, 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun ile işveren ve sigortalıların borçlarının yapılandırılarak ödeme kolaylığı getirildiğini belirterek, bu konuda belediye başkanlıkları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ile medya ve diğer sosyal tarafların katılacağı prim alacaklarının yapılandırılma işlemiyle ilgili kamuoyunu bilgilendirme toplantılarının düzenlendiğini söyledi.

Daha sonra bir konuşma yapan Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin ise, 6728 sayılı kanuna 5510 sayılı bir madde eklendiğini ve bunun sonucunda Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM) ve Yeminli Mali Müşavirliklerin (YMM) sorumluluğunun bir kat arttırıldığını belirterek, “Burada bizim karşı çıktığımız bir konu var.

Gerçekten burada noter aracılığı ile sözleşme alınmasının çok büyük sıkıntılar yaşatacağı görülecektir. Çünkü birden fazla iş yaptığımız mükelleflerimiz var. Bir firmanın on tane işi vardır ve bu işlerin sözleşmeleri eğer noter aracılığı ile düzenlenirse burada bir kaosun olacağını düşünüyoruz. Biz meslektaş grubu olarak her zaman angaryalara karşı çıkmışız. Çünkü sonuçta devlet işini yapıyoruz. Bu nedenle bunun daha sade olması bizleri mutlu kılacaktır. Bu duygularla seminerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Toplantı, SGK Genel Müdür Yardımcısı Özge Songül ve Şube Müdürü Zeki Köksal tarafından ‘6736 sayılı kanun borçların yeniden yapılandırılması’ seminerinin verilmesi ile sona erdi.
Seminere, bazı STK temsilcileri ile SMMMO üyeleri katıldı. İHA

Editör: Wan Haber