Şahinbey Belediyesi tarafından yapımına başlanan galericiler sitesinin temel atma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye’deki meselelerin kardeşlik hukuku içerisinde çözülmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Dünyadaki küresel kriz ve sonrasındaki artış şoklarının takip edildiğine vurgu yapan Şimşek, “Zor bir dönemden geçmekteyiz. Türkiye’deki siyasi istikrar sayesinde sorunlar aşılıyor. Allah milletimizden razı olsun. Verdikleri destek sayesinde bugün terörle mücadelede güçlü bir kararlılık var, başarı var. Türkiye üzerinde bir operasyon yapılmasına izin verilmedi. Bu dediğim, siyasi istikrar ve güçlü hükümet sayesinde oldu. Milletimizin bu teveccühü boşuna çıkmamıştır. Bu coğrafya zor bir dönemden geçiyor. Siyasi istikrarı devam ettirelim. Siyasi istikrar olursa sorunları çözme kabiliyetimiz daha yüksek olur. Aynı şekilde ekonomide de durum böyle. Dünya Bankası en son bir açıklama yaptı. Türkiye’nin yüzde 2.4 büyüyeceği açıklandı. Geçen sene ülke yüzde 4 büyüdü bu senenin ilk çeyreğin de 4.8 büyüdü. Devletimiz Ortadoğu’da hiç denenmemiş bir yolla meseleleri halletmeye çalışıyor. Meselelerimizi kardeşlik hukuku içerisinde halletmeye çalışıyoruz. Bundan anlamayan terör örgütü var. O zaman anladığı dilden de konuşmayı biliriz. Nitekim bu noktada da gereken yapılıyor. Avrupa bugün 28 üyeyle Avrupa Birliği’nin sınırlarını neredeyse kaldırmış. Neredeyse birçok etnik köken var, birçok farklı dil konuşuluyor, birçok farklı mezhep var. Oralardan ders çıkarmamız lazım. Ortadoğu’yu mezhep eksenli, etnik eksenli bir çatışma ortamına dönüştürmek, buralarda yeni insanlık trajedileri daha fazla kan ve gözyaşına sebep olmak hangi kitapta yazar? Hangi vicdanda yazar? Allah’ın izniyle milletimiz bir ve beraber diri olarak Türkiye’nin hedeflerine sahip çıkıyor" diye konuştu.

Temel atma töreninin ardından Şimşek, Şahinbey oto sanayi sitesi esnafını ziyaret ederek sohbet etti. Programa Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve davetliler katıldı.

Editör: Wan Haber