Fakat çilekler sadece yemek açısından değil aynı şekilde değişik maske tiplerini meydana getirmek açısından da oldukça kullanışlıdır. Bu makalede sizlere en etkili olan çilekli maskelerden söz edeceğiz.

Yağlı Ciltler İçin Çilek Maskesi

1 yumurta beyazı ile yarım ekmek kaşığı kadar un ve bir çorba kaşığı taze ezilmiş çilek, iyice karıştırıldıktan sonra üzerine çırpılmış yumurta beyazını da ekleyerek harika bir kıvama gelene kadar tekrar karıştırılır. Hazırlanan maske karışımı cilde daireler çizerek uygulanır. En az 20 dakika bekletilmesi yeterlidir. Daha sonrasında ise cildin durulanması gerekir.

Kuru Ciltler İçin Çilek Maskesi

Bir çay kaşığı kadar yağlı elma ile bir yemek kaşığı kadar çilek, püre şekline getirilmiş taze çilek, püre şekline getirilmiş olan çilek ile ekşi kremanın iyice karıştırılması gerekir. Maskenin uygulamasından önce cildin iyice temizlenmesi gerekiyor. Maskenin cilt yüzeyinde en az 25 dakika kalması yeterlidir. Daha sonrasında ise cildin su ile güzelce durulanması gerekiyor. Bu çilekli maskenin 10 günlük bir kür halinde uygulanması harika sonuçlar verecektir.

Problemli Ciltler Açısından Çilek Maskesi

Yarım ekmek kaşığı kadar süzme peynir ile 2 yemek kaşığı kadar ezilmiş çilek, ezilmiş hale getirilen çilek ile süzme peynirin özleşene kadar karıştırılması ve hemen akabinde daha önceden temizlenmiş cilde uygulanması gerekiyor. 20 dakikalık bir bekleme süresinden sonra cildin soğuk su ile yıkanması gerekir.

Yorgun Ciltler Açısından Sürekli Kompres Maske

Bu maskenin uygulaması açısından bir peçete ve yarım su bardağı Çilek’e gereksinim duyulmaktadır. Mümkün olduğunca çok fazlaca meyve suyu elde etmek amacıyla elma rendesini kullanmak faydalı olacaktır. İçerisine peçetenin ıslanmasını sağladıktan sonra cildin üzerine yerleştirilmelidir, en az yarım saat cilde bekletilmelidir, bu süre tamamlandıktan sonra cildin soğuk su ile durulanması gerekir.

Cilt Gençleştirici Çilek Maskesi Nasıl Uygulanır

2 tane çilek 1 tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı nemlendirici krem, iyice ezilerek karıştırılır.  Bir nevi yulaf ezmesi şekline getirilir. Hazır olduktan sonra ise cilde uygulanmalıdır. 20 dakika bekletildikten sonra soğuk su ile cildin durulanması gerekir.

Editör: Wan Haber