Halkların Demokratik Partisi (HDP) yaklaşan 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde iller bazında adayları merakla beklenirken, HDP'nin Ağrı Belediye Başkan Aday Adaylarına kimi açıklayacağıyla ilgili flaş bir iddia var.

HDP Genel Merkezi, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimleri için başvuru tarihini 20 Kasım 5 Aralık tarihleri arası olarak belirlediklerini duyurdu.

►SIRRI SAKIK AĞRI'DA ADAY MI?

HDP Ağrı İl Başkanlığı'na yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre,Parti seçmenlerinin Sırrı Sakık'ı istediği ve ona gösterilen yoğun teveccüh sonrası Eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın aday gösterileceği iddia ediliyor.

SIRRI SAKIK KİMDİR? KAÇ YAŞINDA BİYOGRAFİSİ

Sırrı Sakık, 1 Ağustos 1957 tarihinde Muş’un Yörecik köyünde dünyaya geldi. Babasının adı Sabri, annesinin adı Fatma'dır. İleri düzey Kürtçe bilen Sakık, 3 çocuk babasıdır. Oğlu Sidar Sakık, 2012’de evinin balkondan atlayarak intihar etti.

ÇALIŞMA HAYATI

Çalışma hayatına turizm işletmecisi olarak başladı. Daha sonra “Cumhuriyet” ve “Vatan” gibi gazetelerde muhabirlik yaptı. 1991 yılında kurulan “Demokrasi Partisi”nin kurucu üyesi oldu. 1994 yılında bu parti kapatıldı ve parti üyeleri cezaevine gönderildi. 2005 yılında yine kurucu üyesi olarak “Demokratik Toplum Partisi”ne katıldı. Bu parti de 2009 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından ''eylemleri yanında, terör örgütüyle olan bağlantıları da değerlendirildiğinde devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı nitelikteki fiillerin işlendiği bir odak haline geldiği” gerekçesiyle kapatıldı.

19 ve 23. Dönemde Muş Milletvekili olarak meclise girdi. 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amiri görevine getirildi. 24. Dönemde aynı görevi yeniden üstlendi.(Ağrı Söz)

Editör: Wan Haber