Şefik Çirkin, memleketi Hatay'da meydana gelen patlamaların olduğu bölgeye girişi sırasında uzunca bir askeri konvoyla karşılaştığını dile getirdi. Çirkin, bölgeye yapılan askeri sevkiyatla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Askeri sevkiyatın sığınmacıların kamplarını korumak ve yıkılan binalarla ilgili güvenlik önlemi almak üzere bölgeye geldiği açıklandı.

ÜÇ GÜN ÖNCE UYARMIŞTI

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Reyhanlı'daki patlamadan üç gün önce "Hatay bombanın üstünde oturuyor, yarın öbür gün çok büyük olaylar olabilir" demişti.

SINIRDA KİMYASAL SİLAH ALARMI

Reyhanlı'daki bombalı saldırının ardından sınır boyundaki Kimyasal Biyolojik Nükleer Radyoaktif (KBNR) alarmı da, üst seviyeye çıkartıldı.

Başbakanlığa bağlı AFAD'ın; Hatay, Şanlıurfa ve Kilis'te tam donanımlı KBNR ekipleri bulunuyor. Bu uzman ekipler, özellikle son bir hafta içinde bölgede hem karada hem havada radyasyon ve kimyasal zehirli gaz ölçümü çalışması yapıyordu. Suriye'den gelenlerin üzerinde de bu yönde ölçümler yapılıyordu. Dün meydana gelen bombalı saldırının ardından Suriye sınırındaki KBNR alarmı daha üst seviyeye çıkartıldı.

AFAD kaynakları, yapılan ölçümlerde şu anda bir radyasyon veya kimyasal gaz tespitinde bulunulmadığını dile getirdi. Sınır boyunda AFAD'ın yanı sıra TSK KBNR Taburu'na bağlı uzman timler de görev yapıyor.

Editör: Wan Haber