1 Mart tarihinden itibaren uygulanan kontrolü normalleşme adımları ile beraber sinemalar ne zaman açılacak soru işareti sorusu arama motorlarında yanıt arıyor.

Peki Sinemalar ne Zaman Açılacak? İşte Cevabı!

1 Mart tarihine kadar faaliyetleri durdurulmuş olan sinemalar açısından yeni bir açıklama geldi. İçişleri Bakanlığı, 81 il Valiliğine göndermiş olduğu 'sinema salonları' ile ilgili ek bir genelge gönderdi. Genelge ile beraber 31 Mart Aralık tarihine kadar faaliyetlerine ara verilmiş olan sinema salonları açısından bu süre 1 Mart tarihine kadar uzatıldı. Valiliklere gönderilmiş olan genelgede, sosyal hayatı döneminin temel prensipleri olan temizlik bir gülmez maske ile mesafe kurallarının yanı sıra aynı zamanda sağlık genel seri ve olası riskler de göz önünde bulundurularak.

Yaşamın her alanına yönelik uyulması gereken yeni kurallar ile önlemler alındığı belirlendiği açıklanırken önlemler bağlamda sektörün talebi doğrultusunda sinema salonlarının faaliyetlerini de 31 Aralık tarihine kadar durdurulması kararlaştırılmıştır.

Genel itibari ile konuya bakıldığında Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet göstermekte olan sinema salonlarının ne zaman açılacak ları ile ilgili genel karar ile Hıfzıssıhha kurulları tarafından kanununun 27. Ve 72 İnci maddeleri uyarınca il ve ilçe umumi hıfzısıhha kurulu kararları ivedilikle alınacak nokta alınan kararlara uymayanları umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilecek ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK 195. maddesi kapsamında gerekli olan adli işlem başlatılacak.

Sinema sorularının açılması genel itibari ile Türkiye haritasında mavi ya da kırmızı kategorisinde bulunan illerin eski durumlarına göre karar alınacak.

Editör: Wan Haber