Van’da apart ve rezidans dairelerle ilgili şikayetlerin artması üzerine Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığının koordinasyonunda İpekyolu Belediyesi zabıta ekiplerinin de katılımıyla denetimler gerçekleştiriyor.

Ruhsat, hijyen ve uygunluk gibi konularda detaylı bir inceleme gerçekleştiren ekipler, gerekli şartlardan yoksun rezidans ve apart daire sahipleri hakkında tutanak tutarak eksiklerin yerine getirilmesi için bir hafta süre tanıdı.

Denetimler sırasında internet üzerinden yayınlanan fotoğraflarlardan çok farklı olduğu tespit edilen konutların sahipleri uyarılırken, günlük kiralama yapıldığı belirlenen daireler hakkında da yasal işlem yapılarak para cezası verildi.

Uygulama sırasında kaçak olarak günü birlik kiralama yaptığı belirlenen konut sahipleri hakkında yasal işlem yapıldığını ifade eden zabıta yetkilileri, emniyet birimlerinin de katılımıyla ani baskınların devam edeceğini ve gerekli şartları sağlamayan, illegal hizmet veren rezidans ve apartlar hakkında cezai işlem uygulanacağını söyledi. (iha)

Editör: Wan Haber