Van'da yaşayan Pınar Toprak (32) adındaki kadın, eşi tarafında iki çocuğuyla ortada bırakıldığını belirtti. Eşinin eski eşi tarafından evinin basıldığını ve dövüldüğünü iddia eden Toprak, ölüm tehdidi aldığını ileri sürdü. 11 yıl önce eski eşinin yaşamını yitirmesi üzerine engelli bir çocuğuyla birlikte geçim sıkıntısı yaşadığını belirten Toprak, evlenmek zorunda kaldığını söyledi. Bostaniçi TOKİ'de 2 çocuğuyla yaşayan Pınar Toprak, 4 yıldır evli olduğu eşinin bir kadınla daha evli olduğunu öğrendiğini belirtti. "Evlenmeden önce eşim bana boşandığını söyledi ve çocuklarıma bakacağına dair ailem ile görüştü" diyen Toprak, F.O'nun diğer eşinin kendisi ile evli olduğunu öğrenmesi üzerine gelip şuanda oturdukları evi basıp kendisini dövdüğünü iddia etti. Toprak, kendisine derhal evi terk etmesini ve terk etmemesi halinde kendisinin ölümle tehdit edildiğini ileri sürdü. Buna karşın polisten koruma talebinde bulunmasına rağmen hiçbir işlemin yapılmadığını belirten Toprak, valiliğe gittiğini fakat burada da muhatap bulamadığını söyledi.

Eşi F.O'nun evli olduğunu ortaya çıkmasının ardından bir daha eve uğramadığını belirten Toprak, eşinin 4 aydır eve gelmediğini söyledi. Maddi anlamda hiçbir gelirinin olmadığını ve biri eski eşinden biri de şimdiki eşinden iki çocuğunun geçimini sağlayamadığını belirten Toprak, ilk çocuğunun engelli olduğunu son eşinden olan çocuğunun da böbrek büyümesi hastalığı olduğunu dile getirdi. Sık sık evden atılma tehdidi altında olduğunu aktaran Toprak, engelli 2 çocuğuyla çaresiz ve korku içerisinde gece uyuyamadıklarını ifade etti. 

Konuyla ilgili görüştüğümüz ve olayı takip edeceklerini dile getiren Van Belediyesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (VAKASUM) Psikoloğu Zin Adıyan, Pınar Toprak şahsında yaşanan bu şiddetin bütün kadınlara yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi. Yaşanan fiziki şiddetin kabul edilemeyecek olduğunun altını çizen Adıyan, Toprak'ın F.O. adına açmış olduğu davanın takipçisi olacaklarını belirterek, VAKASUM olarak her türlü hukuki yardımda bulunarak, ailenin mağduriyetini gidermek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

Konu ile ilgili görüştüğümüz Van Valiliği yetkilileri ise, söz konusu olay ile ilgili bilgi verecek yetkilinin olmadığı söyledi. DİHA

Editör: Wan Haber