Seyahat izin belgesi başvuruları, şehirler arası yolculuk yapmak isteyen yurttaşların sürekli gündeminde bulunuyor. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasakları devam ederken, şehirler arası seyahat yasağından muaf olanlar, gerekli belgeler ile yolculuk yapabilir. Zorunlu durumlarda şehirlerarası seyahatleri izin verilecek oranlar, İçişleri Bakanlığı'na ait e başvuru ekranı veya Alo 199 hattı uygulaması üzerinden izin belgesi alınabilir. Değerlendirme neticeleri sms ile vatandaşlara bildiriliyor.

İşte 2021'e devlet seyahat izin belgesi başvuru ekranı ile ilgili bilgiler haberimizde... Seyahat izin belgesi başvuru koşullarını taşıyan vatandaşlara temin edilmeye devam ediliyor. Koronavirüs ile mücadele bağlamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulan vatandaşların belgeleri ile seyahat etmelerine olanak tanınıyor.  E-devlet uygulaması üzerinden İçişleri Bakanlığı'na ait başvuru sistemine giriş yapmaları ya da Alo 199 numarasını arayıp T.C. kimlik numaraları ile bilgileri vermeleri gerekiyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar, doğrulama yapıldıktan sonra kabul edilir.

Şehirler Arası Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?

 Seyahat izin belgesi başvuruları e-devlet uygulaması üzerinden alınıyor. Bu belge, Alo 199 iletişim hattı üzerinden de aynı şekilde talep edilebiliyor. T.C. Kimlik numarası ve şifre ile e-devlet sistemine erişim sağlandıktan sonra açılacak olan pencere üzerinden yeni başvuru linki tıklanır.

 65 Yaş Üstü Vatandaşlar Seyahate Çıkabilir Mi?

 Seyahat edecek olan 65 yaş ve üzeri vatandaşların 20 Mayıs 2020 tarih ve 8206 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi çerçevesinde seyahat izin belgesi almaları gerekir.

Editör: Wan Haber