"Balyoz Davası" tutuklularının yakınlarının 'Sessiz Çığlık' eylemleri devam ediyor. Ankara'da bulunan modacı Barbaros Şansal da Ankara'da yapılan eyleme destek verdi.
Balyoz Davası'nın tutuklu sanıklarının yakınları geleneksel hale getirdikleri sessiz eylemlerini Sakarya Caddesi'nde bulunan Taş Ankara Heykeli'nde gerçekleştirdiler. Ellerinde Türk bayrakları, dövizler ve Balyoz Davası tutuklularının fotoğrafları bulunan eylemciler, 'PKK villaya, Karadayı karakola', 'Haksız Kanunsuz Yargılamalara Son, ''Suç Yok, Ceza Var, Bu mu Adalet' 'Silivri ve Hasdal Gururumuzdur' yazılı dövizler taşıdılar.
Modacı Şansal, sadece 'sessiz çığlık' eylemlerine değil, sesli çığlık eylemlerine de katıldığını söyleyerek, sağduyu ile her tür görüşün bir konsensüs içinde bir barışa gitmesi gerektiğinin altını çizdi. Şansal, "Burada, Balyoz da büyük haksızlıklar olduğunu görüyoruz. Bir şeyler yolunda değil. Cürüm kötüdür ama adaletsizlik cürümden de beterdir. Biz cürümün yanında değil, hukukun, hakkın, adaletin yanında olmak için buradayız" şeklinde konuştu.
Eylemciler 'Vardiya Bizde adlı' şiir okudular.
(AUÖ-ÖZ-Y)

05.01.2013 14:45:20 TSI

Editör: Wan Haber