1 Mayıs 2013 Tertip Komitesi, 1 Mayıs 1977'te Kazancı Yokuşu'nda katledilen 38 emekçiyi anmak için Gümüşsuyu'nda bir araya gelerek Kazancı yokuşuna yürüdü. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra sendika ve siyasi parti üyelerinin katıldığı anmada, "Yaşasın 1 Mayıs" pankartı açıldı.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, 1 Mayıs 1977 katliamını gerçekleştirenlerin, 1 Mayıs alanlarından korkan uluslararası karanlık güçler olduğunu söyledi. Özgen, katliamın faillerinin bilinmesine rağmen 1 Mayıs 1977'nin karanlıkta bırakılmak istendiğini vurgulayarak, "Buradan hareketle 1 Mayıs alanlarını kapatmak isteyenlere inat Taksim 1 Mayıs alanıdır ve öyle olmaya devam edecektir" diye konuştu. 1 Mayıs 2013'te Taksim'de olacaklarını belirten Özgen, "Bu ülkenin tüm ezilen kesimleriyle birlikte bu alanda bunu haykırmak ve 1 Mayıs 1977'nin hesabını sormak için Taksim'de olacağız" dedi.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise 1 Mayıs 1977 katliamını anmanın 1 Mayıs alanlarına sahip çıkmak olduğunu söyleyerek, Taksim Meydanı'nın bu ülkenin üretenlerini yok sayan sermaye iktidarına karşı haksızlığın simgesi olduğunu belirtti. Çerkezoğlu, "Bu ülkeyi yönetenler bu alanda toplanacak yüz binlerin yıkıcı gücünden korkmaktadır. Taksim kentsel dönüşümdür, iş cinayetleridir" dedi. Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs'a kapatılmasının fiziki değil siyasi engelleme olduğunu ifade eden Çerkezoğlu, "Bu nedenle bizler bu kenti rant kenti yapmaya çalışanlara karşı emeğimizi ve Taksim'i sahipleniyoruz. Bizler üretimden gelen gücümüzle Taksim'i 1 Mayıs'a hazır hale getireceğiz ve sendika, siyasi parti ve kitle örgütleri olarak 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacağız" dedi.

Anma Kazancı yokuşuna karanfil bırakılması ile sona erdi.

*Evrensel

Editör: Wan Haber