AK Parti İnegöl ilçe teşkilatı sivil toplum kuruluşlarına Büyükşehir Kanunu'nu anlatmaya Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile devam etti.
Ziyarette konuşan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, şehirlerin ve halkın hayat standardının arttırılması için yapılan çalışmalardan da bahsederek, "Bunun ilk adımı Şehircilik Bakanlığı'nın kurulmasıdır. İkinci adım ise kentsel dönüşümdürr. Bu mesele hayatımızı birinci dereceden ilgilendiriyor. AK Parti'nin 11 senelik uygulamasında vatandaşımızın aleyhine olan bir tek uygulama yoktur" dedi.
İnegöl Belediyesi'nin kendi kendine yeten bir belediy olduğunun altını çizen Temelli, "Belediyenin 110 milyonluk bir bütçesi var. Ama harcayacağı para 110 milyon TL. Büyükşehir Kanunu ile biz 110 milyon değil, 410 milyon TL'lik harcamaları düşünebiliriz. Yapamadıklarımızı şimdiden planlamaya başladık. Bu ziyaretlerin maksadı sivil toplum kuruluşlarımızın da görüşlerini almak" diye konuştu.
Şavşatlılar Derneği Başkanı Vezir Turan ise, "Seçim döneminde değil de, alışılmışlığın dışında gelip bizi dinledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Şavşatlılar Derneği 6 yıl önce kuruldu. 6 yıl içerisinde derneğin görevi olan dayanışma, kaynaşmayı en güzel şekilde yapmaya çalıştık. 75 bin TL'lik de arsa satın aldık. İnşallah bahar ayında da inşaatımıza başlamak istiyoruz. Dernek binamızı el birliği ile yapacağız" şeklinde konuştu.
(MŞ)

14.01.2013 11:49:19 TSI

Editör: Wan Haber