17 Aralık soruşturmasıyla gündeme gelen Öz'ün bir iş adamı tarafından Dubai'ye tatile gönderildiği iddia edilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün yazılı bir açıklama yapmak için HSYK'ya başvurduğu öğrenildi. Öz'ün HSYK'nın izin vermesi halinde yarın hakkındaki iddialara ilişkin detaylı bir açıklama yapacağı öğrenildi. Öz'ün açıklamasında söz konusu tatil faturalarına yer vereceği, iş adamı Ali Ağaoğlu'nun açıklamalarına da cevap vereceği bildirildi.

“FATURALAR NASIL DÜZENLENDİ BİLMİYORUM”
Kısa bir açıklama yapan Öz, Dubai seyahatinin masraflarının toplamda 4 bin 250 dolar olduğu ve kendisi tarafından karşılandığını belirtti. Bu faturaların nasıl düzenlendiğini bilmediğini söyleyen Öz, “Benim kaldığım tarih, uçak biletim belli. Gördüğüm bir fatura ayın 21'inde düzenlenmiş. Ben o tarihte Türkiye'de idim. Bana ait olduğu belirtilen oteldeki yemek masrafını gösteren faturadaki bilgiler ve kredi kartı numarası da tarafıma ait değil. İddialarda yer alan Safari faturası ise benim Dubai'den ayrıldığım tarihe ait. Oteldeki yemek giderlerine gelince, ben ve ailem yemekleri otelde değil, dışarıda ekonomik mekanlarda yemeyi tercih ederiz” ifadelerini kullandı.
 
AĞAOĞLU İLE TAZİYEDE GÖRÜŞTÜ
İşadamı Ali Ağaoğlu ile 2 yıl önce tanışan Savcı Öz'ün ‘Ağaoğlu'nun babasının taziyesine bir devlet büyüğünün isteği üzerine katıldığı' öğrenildi. Savcı Öz'ün taziyedeki görüşmenin ardından Ağaoğlu ile bir daha görüşmediği iddia edildi.

Öte yandan Zekeriya Öz'ün maka aracına eskortluk yapan koruma aracının Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dün itibariyle geri çekildiği iddia edildi. Öz'ün 6 korumasının ise görevinin başında olduğu ifade edilirken zırhlı Mercedes aracının ise bozulmasından ötürü 6 ay önce değiştirildiği ileri sürüldü.

Editör: Wan Haber