CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl 20-26 Temmuz'da 654'üncüsü gerçekleşecek olan Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile beraber, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı sarayında ziyaret etti. Bu ziyaretle Gürkan, saraya giden ilk CHP'li oldu.

Sarayın ‘hukuksuz bir şekilde inşa edilmesine’  tepki gösteren CHP’liler, bugüne kadar hiç saraya gitmemişti. CHP’lilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na tepkisi bizzat CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da dile getirilmiş, Kılıçdaroğlu, “Saray’a gitmem. Bina kaçak. Devletin başı, hukuk devletinde kaçak yerde oturmaz” demişti.

Baykal da gitmemişti
TBMM’nin açılmasından önce Erdoğan ile görüşen, CHP’nin eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekilli Deniz Baykal, temaslar sırasında saraya gitmeyeceğini belirtince görüşme, Dışişleri Konutu’nda gerçekleşmişti.

Hürriyet gazetesine göre Recep Gürkan’ın yapacakları ziyaret öncesi Genel Merkez’e bilgi verdiği ve Kılıçdaroğlu’nun da iznini aldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda üç kabul
Recep Tayyip Erdoğan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 654. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’i Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. 20-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında 654’üncüsü gerçekleştirilecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde gerçekleşen kabulde, Edirne’den gelen heyet Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Kırkpınar Güreşleri’ne davet etti. (Hürriyet, DHA)

Editör: Wan Haber